Re: DPFO-zdanění příjmů
Také si myslím, že to není dobře. Pokud mám FA ze 2012 zaplacenou v lednu 2013, pak je příjem 2013. V daňové evidenci se eviduje podle zaplacení. Pokud zdaní už za 2012, zkracujete příjmy 2013! Pokud se rozhodnu přejít na výdaje paušálem, pak podám dodatečné.
Re: DPFO-zdanění příjmů
Já myslím, že jsem ho pochopila správně. Paní chce dát manželovi do příjmu za 2012 veškeré vystavené faktury, i ty co budou zaplaceny ve 2013. Což je podle mého názoru špatně. Ano, pokud se manžel rozhodne, že za rok 2013 uplatní výdaje paušálem, pak podá dodatečné, kde dodaní pohledávky za 2012 a FA 2012 zaplacené v roce 2013 budou třeba jako jiný příjem bez vlivu na daň. Ale dělat to "dopředu" je nesmysl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
28. 1. 2013 11:01
Dobrý den,
prosím o pomoc.
Vedu manželovi jednoduch.účetnictví (záznam. povinnost).
Když mu dělám daň z příjmu fyz. osob, do příjmů zahrnu i faktury vystavené, které nejsou zaplacené. Dělám to z důvodu, kdyby jsme chtěli přestoupit v dalším roce na paušál, tak ať to nemusíme dodaňovat (nebývají to velké částky, neplatiče nemáme).
Takhle to řekla i školitelka na DPFO, že to dělá svým klientům. Teď ale nevím, když to odběratel v dalším roce zaplatí, fyzicky to mám v pokladně, musím to znovu zdanit? Správně bych to měla, ale když jsem to zdanila o rok dříve?
Děkuji za radu.