Re: Povinnost podat přiznání SD
Koupila jsem si daňové zákona pro 2013 a tam je tato změna až pro rok 2015. Na školení to taky zmiňoval, ale datum jsem asi přeslechla.
Tak teď nevím :-(
Re: Povinnost podat přiznání SD
Já se přiznám, že jsem po tom víc nepátrala... respektive jsem jen pátrala po tom, jestli je nutné podávat nulové k SD a to si myslím, že povinnost není...
i při vyplnění EPO to upozorňuje, že "Není vyplněn ani jeden řádek II. oddílu, tzn. nevznikla daňová povinnost. Pokud Vám nevznikla daňová povinnost ve zdaňovacím období, daňové přiznání se podává pouze vyzval-li Vás k tomu správce daně"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2013 12:03
Prosím, vím, že se to řeší opakovaně každý rok, ale jaké máte zkušenosti? Pokud je podnikatel přihlášený k SD, ale žádné auto v majetku již nemá, žádné náhrady neuplatňuje - tj. podával by nulové přiznání... Některé FÚ po mě přiznání vyžadovali (byť nulové), vloni jsem pro jistotu i ta nulová poslala (hrozilo 500,- za opožděné podání). Letos podle mě 500,- pokuty již neplatí a podávat nulové se nemusí... (respektive nemuselo se ani dřív - pokud to dobře chápu...)
Jaké zkušenosti máte vy?