Re: Zpětné podepsání daň.prohlášení
Ono to bude myšleno tak, že zaměstnanec může zpětně podepsat prohlášení pouze u zaměstnavatele, u kterého požádá o RZD.
Vysvětlím - leden - březen 1. zaměstnavatel, zde nepodepsal prohlášení, duben - prosinec 2. zaměstnavatel, zde podepsal prohlášení. Prvního zaměstnavatele nemůže požádat o dodatečné podepsání prohlášení, protože ten mu RZD nebude provádět, požádat by mohl pouze 2. zaměstnavatele, pokud by u něj neměl podepsané prohlášení. Doufám, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně. Řešit to bude ZDP § 38, ale již nevím které písmeno, musíte pohledat.
Re: Zpětné podepsání daň.prohlášení
Takto to chápu, ale já jsem si myslela, že může zpětně podepsat a tím pádem požádat o přepočítání srážkové daně na zálohovou i toho prvního. A ten pak vystaví potvrzení se zálohovou daní a ten druhý ji bude tím pádem moci zahrnout do zúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2013 12:08
Dobrý den, v Démonii píší toto: "zpětně nemůže podepsat prohlášení u svého předchozího plátce, ale jen u plátce, kde je v pracovním poměru ke konci zdaňovacího období".
Znamená to, že když člověk nepodepsal, ačkoli podepsat mohl, a byla mu srážena srážková dań, nemůže už do 15.2. podepsat zpětně, jestliže u toho zaměstnavatele již skončil? Z čeho toto prosím plyne?