Zpětné podepsání daň.prohlášení

• (neregistrovaný)

28. 1. 2013 12:08

Dobrý den, v Démonii píší toto: "zpětně nemůže podepsat prohlášení u svého předchozího plátce, ale jen u plátce, kde je v pracovním poměru ke konci zdaňovacího období".
    Znamená to, že když člověk nepodepsal, ačkoli podepsat mohl, a byla mu srážena srážková dań, nemůže už do 15.2. podepsat zpětně, jestliže u toho zaměstnavatele již skončil? Z čeho toto prosím plyne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2013 12:22

jasná. (neregistrovaný)

Re: Zpětné podepsání daň.prohlášení
      Ono to bude myšleno tak, že zaměstnanec může zpětně podepsat prohlášení pouze u zaměstnavatele, u kterého požádá o RZD.
      Vysvětlím - leden - březen 1. zaměstnavatel, zde nepodepsal prohlášení, duben - prosinec 2. zaměstnavatel, zde podepsal prohlášení. Prvního zaměstnavatele nemůže požádat o dodatečné podepsání prohlášení, protože ten mu RZD nebude provádět, požádat by mohl pouze 2. zaměstnavatele, pokud by u něj neměl podepsané prohlášení. Doufám, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně. Řešit to bude ZDP § 38, ale již nevím které písmeno, musíte pohledat.

• 28. 1. 2013 15:33

Kara (neregistrovaný)

Re: Zpětné podepsání daň.prohlášení
      Takto to chápu, ale já jsem si myslela, že může zpětně podepsat a tím pádem požádat o přepočítání srážkové daně na zálohovou i toho prvního. A ten pak vystaví potvrzení se zálohovou daní a ten druhý ji bude tím pádem moci zahrnout do zúčtování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).