DP a DPP

• (neregistrovaný)

29. 1. 2013 11:06

Dobrý den, pracuji na HPP a zároveň v jiné firmě mám podepsanou DPP (10 tis. Kč, mám srážkovou daň). MUsím si podat sama DPFO a mám dotaz - v kolonce sražená a zaplacená daň uvedu i tu srážkovou daň? A úhrn příjmů bude včetně toho z Dohody?A mám si požádat zaměstnavatele té DPP o Potvrzení o příjmech?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2013 11:18

juklik (neregistrovaný)

Re: DP a DPP
      Jestli jste měla příjem z dohody vyšší jak 5000 Kč, potom se nejdná o srážkovou daň,ale zálohovou apožádejte oba zaměstnavatele o potvrzení o zdanitelných příjmech

• 29. 1. 2013 11:20

MonikaK. (neregistrovaný)

Pokud máte DPP 10ti. pak odvádí Váš zaměstnavatel zálohovou daň, nechte si vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech . Kdyby se Vám srážela srážková (příjem do 5000,- Kč) potvrzení Vám na DPP nevystaví, protože srážková daň je tzv. "konečná" a není třeba ji vyúčtovávat v rámci DPFO!
      V kolonce sražená a odvedená daň bude tedy pouze zálohová daň a to z potvrzení o zdanitelných příjmech od DPP + HPP!
      K DPFO budete mít potvrzení o zdan. příjmech od HPP a DPP!

• 29. 1. 2013 12:05

AlčaK. (neregistrovaný)

Děkuji za ibfo - tak jestli tomu dobře rozumím - mám měsíčně 10 tis. , čistého 8.500 Kč, daň je 1.500Kč. Nepodepsala jsem Prohlášení. Zaměstnavatel mi tedy strhává zálohovou daň? aMylsela jsem totiž, že platím srážkovou. Jestliže platím zálohovou , pak ji uvedu v příznání DP.

• 29. 1. 2013 11:21

xJ (neregistrovaný)

Z DPP musíte mít sraženu zálohovou daň (při nepodepsané prohlášení poplatníka a příjmu nad 5000,- je zálohová daň) máte povinnost podat DP a zaměstnavatel vám musí vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech.
      V DP budou všechny příjmy od zaměstnavatelů v řádku 31 sražené daně v řádku 84.
      Pokud ale myslíte těmi 10 tis. celkovou částku za rok (v měsících nebyl odměna z DPP větší než 5000,-), potom byla srážena daň srážková a ta se do DP neuvádí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).