Re: Roční zúčtování úroky
Je to na koupi a rekonstrukci domu, ano, druhý úvěr splatil v plné výši první. A při ukončení smluv s ČMSS, nám byli vyplaceny naspořené peníze.
Re: Roční zúčtování úroky
dle mne je to §15 odst. 3 písm. h), takže podmínku splníte.
pokud je smlouva o úvěru na oba dva a oba dva jste dostali potvrzení o úrocích, může si přítel uplatnit i vaše úroky, ale musíte napsat prohlášení, že vy je z té a té smlouvy č. neuplatňujete. Dýle je potřeba výpis z katastru.
Nevím, co je těch 50.000, nebo spíše, přoč je chcete uplatˇnovat, když vám je banka vyplatila ....??
zajímalo by mne, na základě čeho vás mzdová účetní odkázala na FU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 1. 2013 12:53
Dobrý den,
prosím o radu. S přítelem máme hypotéku a v roce 2012 jsme byli nuceni recinancvat hypotéku od ČMSS k hypotéční bance. Já jsem na rodičovské dovolené, takže si úroky z úvěru neuplatňuji, v roce 2011 si uplatňoval moje úroky přítel v práci v ročním zúčtováním daně. Tento rok mu řekla paní mzdová účetní, že mu ale roční zúčtování neudělá, ať si sám podá daňové přiznání, že mu roční zúčtování udělat nemůže. Při recinancování nám bylo od ČMSS vyplaceno přibližně 50 000,- a úroky máme každý cca 20 000,-(ČMSS) a 60 000,- (Hypotéční banka). Na jaký řádek mám dát těch 50 000,- vyplacených z ČMSS? A moje úroky z úvěru tam můžu také použít? Spoječnou domácnost máme a jsme majitelé objektu. Děkuji za radu