Re: Pohoda DE - přijaté faktury
Ad 1. - takze zadate jednotlive faktury do prijatych faktur a pak "hromadne" v tom dni zaplatite , chapu to spravne? Pokud ano, dobre reseni, nemusim likvidovat po jednom.
Ad 2 - plati se na zaklade dodaciho listu, proste prijede dodavka, vyhodi bednu zeleniny a peciva s dodakem, sebere penize a odjede. Dodavatel si s nejakymi lhutami pro vystaveni danoveho dokladu hlavu nelame, ke konci nasledujiciho mesice prijde nekolik faktur napr. s nasledujicim popisem: duzp 2.12.2012, datum vystaaveni 15.1.2013. Atp.
1) já to dělám ještě jednodušeji - já ty faktury co jsou hrazeny hotově dám rovnou do pokladny. Takže např. 29.1. mám jeden doklad - nákup zboží (kde mám sečteno např. 5 faktur).
2) no pokud se nemýlím, tak daňový doklad by vám měl být vystaven do 14 od duzp. Já to dávám až na základě daňového dokladu.
Ad 1 - take me to tak napadlo, ale bohuzel pro ucely DPH je to potom neprehledne, driv nebo pozdeji bych musela dohledavat, jake faktury jsem tam nacetla, proto asi radeji budu rozuctovavat.
Ad 2 - ano, maji tam lhutu, ale je jim to jedno, mam takove hned dva dodavatele. Normalne bych to neresila, ale ted mi to navic zasahuje do prelomu roku, je to vydaj 2012 ale do DPH az v 2013.
Kdyz tak nad tim premyslim, tak to asi dale budu vest v excelu, prijde mi to rychlejsi :) dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 1. 2013 14:42
Začínám v Pohodě s daňovou evidencí, doteď jsem to dělala v excelu, kvůli DPH to už chci dělat v Pohodě. Poprosím o rady zkušené, jak si to co nejméně komplikovat a jednoduše vést. Poprosím o radu na dvě otázky:
1. Jedná se o hostinskou činnost, denně zaveze masna, zelinář, pekař a další zboží a předá fakturu (částky do 5,000 Kč). Zaplaceno je ihned na místě. Zadávali byste tyto faktury jako faktury přijaté a pak likvidovali v pokladně? Anebo to jednoduše rovnou dávat do pokladny jako výdaj a tvářit se, že to jsou zjednodušené doklady? První způsob mi přijde trochu pracny, v excelu jsem to vyřešila jednou řádkou :)
2. Jeden dodavatel vystavuje faktury za dodané suroviny až následující měsíc. Je tedy placeno např. v prosinci, tj. náklad to bude za prosinec 2012, ale do DPH to dostanu až za 1Q 2013. Tady vůbec nevím, jak zavést do evidence. Prosím o radu.
Moc děkuji.