Re: silniční daň - přerušení podnikání
Jak dlouho stálo v tom bazaru? Pokud jste s ním nepodnikali a stálo tam např. už od ledna, tak bych zaplatila jen za leden/pokud jste během ledna dali do bazaru/.
no to jsem tady už párkrát řešila a všichni jsou vašeho názoru krom našeho danaře. zaplatila jsem take jen do března, pak stálo v bazaru. ale danař mi okamžite odepsal, že musím doplatit, tak jsme platili, šéf chce držet danařovo rozhodnutí. A ted to počítám a přijde mi už ulítlé platit i za červen i když jsme vystavili fakturu, ale kupní smlouva byla podepsaná k 30/5/2012. ten přepis už nikdo neví kdy proběhl,ale do 10ti dnů se určite stihlo... a ted řeším zda zaplatit i ten červen nebo ne. Danaře máme domluveného až později, ted mi nepomůže.... jedná se o 150 kc, nic zásadního, ale...
Ti daňaři jsou zkrátka neomylní, ale oni to neplatí. Vím, že 150,-- neřešíte, ale z principu, za co si bere ten daňař peníze, když takové triviálnosti není schopen řešit. Chová se jako pan "opatrný", však z jeho kapsy to nejde. Nevím, jestli bych se s takovým nerozešla. I když i já mám takovou zkušenost, že jsem z firmy odešla já, jeho si tam nechali asi 2 roky, pak došlo na moje slova. Ale hlavně zdraví, že.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 1. 2013 8:02
Mám auto zařazené v podnikání. K 30.06.2012 jsem přerušil činnost a stále ji přerušenou mám. Jak mám vyúčtovat silniční daň? Mám jí počítat za celý rok, když jsem podnikal jen půl, protože je auto v majetku??