Re: Sazba DPH - moc prosím
Musíte správně stanovit dzp.Toto datum je jedině ve smlouvě.
DZP 2012 - 20%
DZP 2013- 21%
Pokud dzp nastává posledním odběrem roku, pak bude 20% , ale DZP 31.12.
Pokud mám ve smlouvě, že uskutečnění je dnem vystavení (odsouhlasení) provizního reportu, tak to bude třeba 30.1. i když se týká odběrů 2012.
Ano četla a je to tento odstavec
§ 111 Přechodná ustanovení
(1) Pro uplatnění daně z přidané hodnoty za období přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona, jakož i pro uplatnění práv s tím souvisejících, platí dosavadní právní předpisy.
a přiznám se, že mi z toho nic neplyne. Asi tomu nerozumím. Nebo nevím, jaké jiné přechodné ustanovení myslí.
Opravdu se podívejte do té smlouvy. Týká se to odebraného zboží za rok 2012, musíste to mít ve smlouvě. Většinou (v 99% ) máme smlouvy stanoveny tak, že sazba DPH je stejná, jako v roce, kdy se odebíralo zboží. Tyto bonusy se chovají něco jako dobropisy.
Ve smlouvě je napsáno, odměna je splatná na základě faktury, která se vystaví po převzetí vyhodnocení. Den vyúčtování odměny je dnem uskutečnění zdanitelného plnění. K vypočtené odměně bude účtováno DPH dle platných předpisů.
Já už jsem se informovala i na FÚ a bylo mi řečeno, že musí být DPH 21%. Tak už opravdu nevím
Ale děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 1. 2013 14:29
Moc prosím o radu. Po celý loňský rok jsme odebírali určitý druh zboží. S jistou firmou máme smlouvu o bonusech. Podle odebraného zboží, se pak vystaví faktura na odměnu. Dnes jsme dostala podklady k vystavení faktury a bylo mi sděleno, že datum zd.plnění na faktuře bude 31.1.2013 a sazba daně 20%. Prý je to popsané v přechodném ustanovení zákona o DPH, že můžu i u služeb jako takových použít sazbu DPH 20%, jelikož se ta služba vztahuje k loňskému roku. Vím, že to šlo použít u energií, ale u klasické služby, nevím. Ať jsem hledala jak jsem hledala, tento výklad jsem nikde nenašla. Moc prosím o pomoc, jestli je to opravdu tak a odkaz kde bych to našla.
Moc děkuji.