Re: roční zúčtování daně - DPP
Byly v podepsaném prohlášení uplatňovány i děti? Jaká daň byla srážena, zálohová nebo srážková?
Jestli nebyly děti uplatňovány u DPČ během roku, tak podle mne máte nyní pouze možnost v případě, že byla srážena zálohová daň i přes podepsané prohlášení, požadovat opravu sražené daně. Kdyby byla ale v prohlášení uplatněny i děti, tak by se musely opravit i případné bonusy. V ročním zúčtování nárok není, příjem není alespoň 48000.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 1. 2013 21:22
Dobrý den,
prosím o radu. Během roku 2012 jsem na ÚP, k tomu březen až červen DPČ a pak od 11 dosud DPP. U obojího podepsané prohlášení, výdělek vždy jen max 4000 Kč hrubého.
1. Mohu požádat zaměstnavatele na DPP o roční zúčtování daně?
2. Pokud ANO, co doložím? Potvrzení o zdanitelných příjmech z DPČ a nějaké potvrzení o evidenci na ÚP?
3. Mám 2 děti, mohu na ně uplatnitňovat měsíční slevu, i když si nevydělám přes 4000 Kč? -tj nebude mi vyplacen bonus, ale mohu si alespoň odečíst daň do 0? Zaměstnavatel na DPČ mi zřejmě slevu na děti neuplatnil, protože mi byla dle výplatních pásek stržena daň i přes tak nízký výdělek.
4. Chápu správně, že nyní - při RZD mi bude veškerá zaplacená daň vrácena? Na daňový bonus nemám nárok, neboť roční výdělek nepřesáhl 48000?
Děkuji.