Roční zúčtování daně - DPP

• (neregistrovaný)

30. 1. 2013 21:22

Dobrý den,
    prosím o radu. Během roku 2012 jsem na ÚP, k tomu březen až červen DPČ a pak od 11 dosud DPP. U obojího podepsané prohlášení, výdělek vždy jen max 4000 Kč hrubého.
    1. Mohu požádat zaměstnavatele na DPP o roční zúčtování daně?
    2. Pokud ANO, co doložím? Potvrzení o zdanitelných příjmech z DPČ a nějaké potvrzení o evidenci na ÚP?
    3. Mám 2 děti, mohu na ně uplatnitňovat měsíční slevu, i když si nevydělám přes 4000 Kč? -tj nebude mi vyplacen bonus, ale mohu si alespoň odečíst daň do 0? Zaměstnavatel na DPČ mi zřejmě slevu na děti neuplatnil, protože mi byla dle výplatních pásek stržena daň i přes tak nízký výdělek.
    4. Chápu správně, že nyní - při RZD mi bude veškerá zaplacená daň vrácena? Na daňový bonus nemám nárok, neboť roční výdělek nepřesáhl 48000?

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2013 9:04

xJ (neregistrovaný)

Re: roční zúčtování daně - DPP
      Byly v podepsaném prohlášení uplatňovány i děti? Jaká daň byla srážena, zálohová nebo srážková?
      Jestli nebyly děti uplatňovány u DPČ během roku, tak podle mne máte nyní pouze možnost v případě, že byla srážena zálohová daň i přes podepsané prohlášení, požadovat opravu sražené daně. Kdyby byla ale v prohlášení uplatněny i děti, tak by se musely opravit i případné bonusy. V ročním zúčtování nárok není, příjem není alespoň 48000.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).