Re: DE - sklad
V DE povedete: nákup zboží - daňový výdaj ve výši nákupní ceny; prodej zboží - daňový příjem ve výši prodejní ceny.
Zvlášť vedete skladovou evidenci, v kusech: nákup zboží - naskladnění v nákupní ceně, prodej zboží - vyskladnění v nákupní ceně. Na konci roku podle skladové evidence zjistíte množstevní i finanční zůstatek zboží na skladu.
Re: DE - sklad
Děkuji mnohokrát! Jen jsem se do toho zamotala, doposud jsem vyskladňovala v nákupní ceně, ale zmátlo mě, zda nemám vyskladňovat v prodejní ceně. Ale jak píši výše, zůstatek v Kč by mi potom neseděl o "zisk" (rozdíl při vyskladnění mezi nákupní a prodejní cenou, která je samozřejmě vyšší) a já bych musela při inventuře zůstatek v Kč "vyzobávat" a počítat na kalkulačce, pokud mám vše (naskladnění, vyskladnění) v nákupních cenách, zůstatek se mi automaticky počítá příjem minus výdej.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2013 0:34
Prosím poradí někdo, už jsem v tom zamotaná. Vedu DE, pokud zaeviduji zboží na sklad např. za 200 Kč a prodám za 230 Kč, v jaké ceně vyskladním - v té, co jsem naskladnila nebo prodala?
Pokud v té co jsem prodala, potom nebude sedět PZ + příjem - výdej = KZ, skutečný stav bude potom v Kč jiný. Abych udělala inventuru, budu muset ručně sečíst kusy a ceny a to bude zůstatek na skladě, protože výše uvedený vzorec bude rozdílný o "můj zisk" (resp. co jsem na výrobku přidala).
Děkuji!