Re: Krácení dovolené - nemoc
Posuzuje se celý kalendářní rok, ne každá nemoc zvlášť. Takže ke 117 dnům nemoci přičtete ještě 3 dny ošetřovného = 120 dní. Za lékaře se dovolená nekrátí. Krátí se za nemoc, ošetřovné, neplac. volno, neomluv. absenci. Pořád mi jeden den chybí, aby bylo krácení o 2/12. Neměl neplacené volno? Další možnost je, že u vás nepracoval od 1.1.2012, ale nastoupil třeba 2.1.2012. Zkuste se na to ještě mrknout.
Právě že mi také jeden den chybí, měl 2x půl dne lékaře, ošetřování od 1.1.2012 do 4.1.2012. Pracuje u nás celý rok. Jinak neměl nic, jen dovolenou. Proto nechápu to krácení o další 1/12.
Tak už vidím, kde máte chybu. Máte špatně spočítané dny nemoci . Od 15.7.2012 do 31.12.2012 je 121 zameškaných směn (pokud má prac. dobu PO - PÁ). Chybu jste udělala v tom, že jste za dny svátku, které vycházejí na prac. den, nezapočítala do dnů nemoci, byly celkem 4 svátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
31. 1. 2013 7:40
Zaměstnanec marodil od 15.7.2012 do 7.1.2013. Za rok 2012 tedy celkem 117 dní. Zkrátila jsem tedy o 1/12. Ale program mi zkrátil o 2/12. Na začátku ledna 2012 měl zaměstnanec 3 dny ošetřování a 2xpůl den lékaře, tím tedy by to byly další 4 dny a tedy celkem 21. Ale měla jsem pocit, že se počítá pouze jedna nemoc. Nebo dalších 21 dní se pak bere celkově za celý rok?
Děkuji za radu.