Re: Potvrzení o poskytnutném úvěru
Jde o rodinný dům, má tam trvalý pobyt a bydlí v něm celý rok. Jde mi o to, jestli ho mám vyzvat, aby mně přinesl smlouvu o úvěru, kterou si ofotím a založím. FÚ pokud si odečítáte úroky z úvěrů a podáváte si daňové přiznání sami tuto smlouvu vyžaduje vždycky.Děkuji.
chápu vás, jen je potřeba nejprve zjisit účel úvěru ...takže ne oprava bytu, ale oprava domu ...ano, musí být majitel, takže kopii smlouvy o úvěru a výpis z LV - originál nebo ověřená kopie a trvalé bydliště tam mít nemusí, ale musí ho užívat k trvalému bydlení
Připojím se s dotazem. Jak zjistím, že tam trvale bydlí? Mám zaměstnance, který koupil rod. dům, ale adresu má pořád někde jinde, ještě se nepřehlásil. I na výpisu z katastru nemovitosti je vlastníkem domu, ale adresu tam má uvedenou původní. lze to uznat, když tam bydlí, ale není přihlášený.Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2013 9:01
Dobrý den,
prosím Vás, zaměstnanec mně přinesl potvrzení o poskytnutém úvěru na bytové potřeby za rok 2012. Musí mně doložit smlouvu o úvěru? Za odpověď děkuji.