Náhradní plnění

• (neregistrovaný)

31. 1. 2013 14:48

Dobrý den, máme 27 zaměstnanců z toho 1 pracovnici ( invalidita 1 stupně), jestli jsem počítala správně přepočtený stav zaměstnanců je 29,69, inv. pracovnice pracuje na zkrácený úvazek ( 4 hodiny), tam jsem její odpracovanou dobu přepočítala na její fond pracovní doby, nevím jestli je správně, pokud mám, tak vychází povinný podíl osob se zdravotním postižením 0,45 a výše odvodu do státního rozpočtu ( bez odběru výrobků a služeb) je za rok 2012 cca 70 tis. Dělám prosím někde chybu? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2013 15:04

eko (neregistrovaný)

Re: Náhradní plnění
      29,69 x 4% = 1,19 povinnost
      odběrem = 0
      zaměstnáním OZP = 0,45
      odvod za 0,74
      0,74 x (2,5 x 24408) 61020 = 45155

pozn. invalidu jste myslím přepočátala na fon měsíční, ne na její, což je správně

• 31. 1. 2013 15:11

M. (neregistrovaný)

V poučení k vyplnění je psáno, že k individuelním úpravám prac.doby se nepřihlíží, použije se celkový roční fond prac.doby odpovídající fondu prac.doby zaměstnance pracujícího na plnou prac.dobu.

• 31. 1. 2013 15:23

Ludmila14 (neregistrovaný)

Děkuji Vám moc za rady, počítám letos poprvé, šéf bude mít určitě "velkou radost" až mu oznámím částku, která je potřeba zaplatit, snad to nebude mít následky pro pokračování mého zaměstnávání :(. Ještě jednou děkuji

• 31. 1. 2013 15:31

M. (neregistrovaný)

Já mám vyzkoušeno, že jak se firma blíží 25 lidem, začnu prům.přep.počet osob sledovat, je to nudné, ale včas se dá reagovat třeba s odběrem zboží přes firmy,které mohou poskytovat náhr.plnění. Jen se vyhnout placení, to vedení zajímá nejvíce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).