Re: kontrola z inspektorátu práce
Jestli sepsali nějaký protokol a uvedli v něm,co paní důchodkyně povídala tak asi bohužel, ale jinak bych sepsal DoPP s tím, že sepsaná je, ale paní důchodkyně v rozčilení z kontroly opomněla, že ji má doma. Snad budou shovívaví. Že pracuje jen na zavolání majitelky.
Ano, ale jestli na kontrolu nepřišel "vlk v lidské kůži" snad to obhájíte, že paní prostě takové doklady sebou nenosí, přeju mnoho štěstí:)
Spíš bych hledala právníka, než spoléhala na shovívavost úradu
Pokuty jsou jak pro Vás, tak pro důchodkyni, likvidační
http://www.epravo.cz/top/clanky/povinnost-mit-kopie-dokladu-prokazujicich-existenci-pracovnepravniho-vztahu-pracovnich-smluv-primo-na-pracovisti-ve-svetle-metodickeho-pokynu-suip-82292.html
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d38298v48246-nelegalni-prace-a-prokazovani-pracovnepravniho-vztahu/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2013 18:53
Dobrý den,
jsem OSVČ a prodávám si sama ve svém krámku. Včera jsem omarodila a lehla, po telefonu jsem se domluvila s jednou hodnou paní důchodkyní že tam za mě po dobu nemoci bude. Dnes se tam jako na potvoru k tomu všemu ve dveřích objevila kontrola z inspektorátu a samozřejmě že v té rychlosti a mé nemoci jsme na rychlo žádnou DPP nesepsaly. Paní v obchůdku řekla vše podle pravdy, že jsme se včera ústně domluvily, ale mám pocit, že zo mi asi nepomůže. Poradíte mi, prosím jestli mám nějaké šance být bez postihu. Štve mě to, protože nemám v úmyslu někoho na černo zaměstnávat, ale s horečkou jsem to opravdu nehodlala řešit. moc děkuji všem za radu