Re: zvýšení mzdy
1. když mzdy, tak mzdový výměr
2. podle mne by měl být nový výměr nebo vydat stručný mzdový předpis, kde to upravit, aby bylo každémujasno, na kolik má nárok a Vy abyste měla podklad pro svou práci.
3. v praxi, pokud budou zam-ci dostávat více než mají v souč. výměru, tak si snad stěžovat nebudou,ale jeden nikdy neví....
Re: zvýšení mzdy
Pravděpodobný výdělek vůbec nemusí odpovídat výměru. Pravděpodobný průměrný výdělek určuje zaměstnavatel, pokud ten zaměstnanec v předešlém kal. čtvrtletí neodpracoval ani 21 směn a určuje ho tak, aby byl co nejvíce podobný pravdě. Což znamená, že zaměstnavatel si může říci, že by ten zaměstnanec býval měl třeba nějakou odměnu a tudíž v určování pravděpodobného výdělku počítá i s ní. Takže pokud pravděpodobný průměr je určený z vyššího výdělku než je ve výměru, vůbec to není na závadu.
Ale ty výměry by měly být v pořádku. Pokud jim dáváte jako základ např. 100/h, tak by tento základ měl být ve mzdovém výměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 2. 2013 16:02
Dobrý den, řešíme zvýšení mezd o inflaci, firma nechce z administrativních důvodů dělat nové platové výměry, já jako mzdová účetní mám vycházet z čeho jako ze základní mzdy, to co je na platovém výmětu nebo to co dáváme nyní po zvýšení mezd. Nevím jak to vyřešit, zda mám nové výše mezd zadat do systému, i když na ně není podepsaný platový výměr. Poradí prosím někdo?