Re: ZP a student po 26 letech
Mě jako studentku denního studia po 26 letech věku přihlásili, ptala jsem se, jestli to nevadí a prý ne. Dokonce v tom formuláři mají přímo kolonku student ano-ne, měla jsem tam ano a bylo to ok. Leda že by byl rozdíl, když tam člověk jde z práce (já jsem přišla o práci - při studiu) nebo ze školy, ale to podle mě ne.
Možná je nějaká změna, řešila jsem to před několika lety. Studentka tenkrát na několik měsíců přerušila studium, měla už jen před státnicemi.
Já jsem se byla přihlásit teď v lednu, takže snad vám to projde také, když jsem se na to ptala já, tak se nad tím úřednice ani nepozastavila a řekla, že to ničemu nevadí.
Jen s brigádami pozor, úřad práce vám bude platit zdravotní pojištění jen pokud si vyděláte max. 4000 hrubého měsíčně. Takže pokud si vyděláte víc, tak si zdravotní (1080 Kč) budete muset platit sama a nemá smysl se na úřad práce hlásit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 2. 2013 16:25
Prosím o radu, v květnu mi bude 26 let, studuji magisterské studium. Musím od května platit 1.080,- ZP, nebo se mohu přihlásit na ÚP, nemám zaměstnání a ani nejsem OSVČ. Děkuji