Roční zúčtování - uplatnění daň.bonusu

• (neregistrovaný)

1. 2. 2013 22:52

Dobrý večer, prosím o radu jak provést roční zúčtování u našeho zaměstnance, který v loňském roce odpracoval pouze měsíce leden a 1/3 února, jeho hrubý příjem za tyto měsíce činil 37000,-Kč. Tento náš zaměstnanec, v současné době již bývalý, uplatňoval v době zaměstnání u nás daň.bonus na 4 děti. Žádá po mně provedení ročního zúčtování za loňský rok. Myslím, že v tomto případě nemá nárok na celý daň.bonus, to by musela být jeho mzda alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy stanovené pro zaměstnance odměňovaného měsíční mzdou k počátku příslušného zdaňovacího období. Jak mám správně v tomto případě postupovat? Účetní program toto asi nedokáže rozlišit, nebo jsem u něj zkoušela provést naplnění tiskopisu pro výpočet daně a daň.zvýhodnění a vyšlo mi že by mu měl být doplacen daň.bonus za celý rok jako kdyby pracoval a měl příjem vyšší než ten šestinásobek minimální mzdy. Děkuji moc za radu, s takovým případem jsem se ještě nesetkala.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2013 9:38

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování - uplatnění daň.bonu
      Myslíte si to správně a asi máte něco špatně v programu. Na celoroční bonus nárok nemá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).