Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
1. 2. 2013 22:52
Dobrý večer, prosím o radu jak provést roční zúčtování u našeho zaměstnance, který v loňském roce odpracoval pouze měsíce leden a 1/3 února, jeho hrubý příjem za tyto měsíce činil 37000,-Kč. Tento náš zaměstnanec, v současné době již bývalý, uplatňoval v době zaměstnání u nás daň.bonus na 4 děti. Žádá po mně provedení ročního zúčtování za loňský rok. Myslím, že v tomto případě nemá nárok na celý daň.bonus, to by musela být jeho mzda alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy stanovené pro zaměstnance odměňovaného měsíční mzdou k počátku příslušného zdaňovacího období. Jak mám správně v tomto případě postupovat? Účetní program toto asi nedokáže rozlišit, nebo jsem u něj zkoušela provést naplnění tiskopisu pro výpočet daně a daň.zvýhodnění a vyšlo mi že by mu měl být doplacen daň.bonus za celý rok jako kdyby pracoval a měl příjem vyšší než ten šestinásobek minimální mzdy. Děkuji moc za radu, s takovým případem jsem se ještě nesetkala.