Re: Sleva na dani u st.důchodce+inv. důc
já se přidám k dotazu - mám také takového zaměstnance, potvrzení z FU si přinesl, takže slevu na inv. mohu přiznat .Jak je to ale se základní slevou 2070 ? dočetla jsem se v mzdové účetní 2013, že v tomto případě má nárok i na ni ?? Bohužel to tam není nijak podrobněji rozebíráno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 2. 2013 9:53
Dobrý den,
starobní důchodce (69 let) je zaměstnán na Dohodu o pracovní činnosti, žádá si slevu na invaliditu, starobní důchod mu byl přiznán v roce 2008, Invalidní důchod mu od tohoto zanikl.
Potvrzení o Invalidním důchodu má jen, že je částečně invalidní, nemá potvrzení o tom, žeje invalidní I, II nebo III stupně.
V jakém případě se řeší sleva na dani pro invaliditu, když dotyčný nemá potvrzení, že je invalidní I, II nebo II stupně a může mít slevu na dani když už má více než 65 let a je již starobní důchodce a nárok na invalidní důchod automaticky zaniká ?
Děkuji za odpověď.