Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 2. 2013 14:27
Prosím o radu zkušené. Doposud jsem účtovala mzdu měsíční částkou, protože se jednalo o THpracovníky, tzn. svátky jsem neměla nikdy proúčtované nějakou náhradou. Letos jsme přijali jednoho dělníka, který bude pracovat jak v časové, tak v úkolové mzdě, takže předpokládám, že zde si musím Pohodu nastavit tak, aby mi svátky proúčtovala náhradou.
Máte prosím někdo zkušenost, jak to v Pohodě udělat - zda nastavit hodinovou nebo úkolovou mzdu?
Zároveň bych se chtěla poradit, jestli musíme pracovníkovi vyplácet nějakou náhradu navíc k platu, jestliže rozhrnuje sníh s traktorem i v neděli - vybírá si za to ale náhradní volno. Má ale pracovní pohotovost a někdy musí vyjet i o víkendu či ve svátek. Je to jen dočasná záležitost, tak nevím, zda to řešit a zda jsme mu povinni vyplácet nějaké peníze navíc. Pak už bude mít klasické směny 8 hodin Po-Pá.
Děkuji za názor.