Účtování dělnické práce

• (neregistrovaný)

4. 2. 2013 14:27

Prosím o radu zkušené. Doposud jsem účtovala mzdu měsíční částkou, protože se jednalo o THpracovníky, tzn. svátky jsem neměla nikdy proúčtované nějakou náhradou. Letos jsme přijali jednoho dělníka, který bude pracovat jak v časové, tak v úkolové mzdě, takže předpokládám, že zde si musím Pohodu nastavit tak, aby mi svátky proúčtovala náhradou.
    Máte prosím někdo zkušenost, jak to v Pohodě udělat - zda nastavit hodinovou nebo úkolovou mzdu?
    Zároveň bych se chtěla poradit, jestli musíme pracovníkovi vyplácet nějakou náhradu navíc k platu, jestliže rozhrnuje sníh s traktorem i v neděli - vybírá si za to ale náhradní volno. Má ale pracovní pohotovost a někdy musí vyjet i o víkendu či ve svátek. Je to jen dočasná záležitost, tak nevím, zda to řešit a zda jsme mu povinni vyplácet nějaké peníze navíc. Pak už bude mít klasické směny 8 hodin Po-Pá.
    Děkuji za názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2013 16:54

Líba (neregistrovaný)

Re: Účtování dělnické práce
      Pohodu neznám, ale u hodinové i úkolové mzdy se vždacky proplácí svátek náhradou. U měsíční jsou možné obě varianty a jistě to umí i Pohoda.
      Za sobotu a neděli ke mzdě přísluší příplatek. Náhradní volno se poskytuje pouze místo příplatku za přesčas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).