Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
4. 2. 2013 14:27
Prosím o radu zkušené. Doposud jsem účtovala mzdu měsíční částkou, protože se jednalo o THpracovníky, tzn. svátky jsem neměla nikdy proúčtované nějakou náhradou. Letos jsme přijali jednoho dělníka, který bude pracovat jak v časové, tak v úkolové mzdě, takže předpokládám, že zde si musím Pohodu nastavit tak, aby mi svátky proúčtovala náhradou.
Máte prosím někdo zkušenost, jak to v Pohodě udělat - zda nastavit hodinovou nebo úkolovou mzdu?
Zároveň bych se chtěla poradit, jestli musíme pracovníkovi vyplácet nějakou náhradu navíc k platu, jestliže rozhrnuje sníh s traktorem i v neděli - vybírá si za to ale náhradní volno. Má ale pracovní pohotovost a někdy musí vyjet i o víkendu či ve svátek. Je to jen dočasná záležitost, tak nevím, zda to řešit a zda jsme mu povinni vyplácet nějaké peníze navíc. Pak už bude mít klasické směny 8 hodin Po-Pá.
Děkuji za názor.