Re: nemocenská 180dní.
Myslím, že se nemusíte bát. Rozhodnutí o ukončení dočasné pracovní neschopnosti po 180 dnech odpůrčí doby je zcela v kompetenci ošetřujícího lékaře. DPN se ukončí tehdy, je-li stav po 180 dnech stabilizován a další léčení by nemělo vliv na jeho zlepšení. Více v § 59 zákona č. 187/2006 o nemocenském pojištění: Ošetřující lékař rozhodne o ukončení dočasné pracovní neschopnosti pojištěnce, jestliže uplynulo alespoň 180 dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti a vyšetřením zjistí, že zdravotní stav je stabilizovaný a je předpoklad, že pojištěnec již nebude moci vykonávat dosavadní pojištěnou činnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 2. 2013 17:47
Dobrý večer,
je pravda že můžu být na nemocenské jen 180dní a pak musím opět nastoupit do práce?Byla jsem na operaci,teď jsem byla podruhé hospitalizovaná a pořád se necítím dobře a mám strach ,že nástup do práce nezvládnu.
Jakou dobu musím odpracovat,abych mohla opět nastoupit na nemocenskou?