Re: Helios
Nevím, zda pomůže.
-mzdy
--zaměstanci
---mzdové údaje
----2. záložka - zařazení - a tam je k nastavení úvazek a základní mzda
úvazek - týdenní 20 hodin / týden a 4hodiny/ den
a základní mzda ve vašem případě plná 30 000 a poloviční 15000.
Ještě si myslím, že přesčas u zkrácené pracovní doby se
ani nečerpá ani neproplácí, a přesčasem jsou odpracované hodiny až nad plný úvazek. Tím pádem ho není ani důvod sledovat, and někde v neoficiální evidenci
nad plný úvazek
Ano, aby člověk nepracoval zadarmo, spočítala bych kolik by příslušelo za přesčas a dala jako odměnu, nebo prémii, tzn. 15000 + 682, ale nikde neuvádět,že jde o zaplacený přesčas.
Najděte si konstanty a číselníky, rozklikněte, tam si najeďte na mzdové údaje a tym byste měla mít mzdový údaj - hodiny do úvazku. Pokud nemáte, musíte tuto mzdovou složku vytvořit.
Pokud byste si nevěděla rady, zavolejte na Hot-line Helios, tel. 244 104 155, jsou tam velice ochotní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 2. 2013 10:08
Dobrý den
může mi, prosím, někdo poradit, jak v programu Helios zadám přesčas, tak aby se neproplácel. Jedná se o to že z-nec má HM 15.000, je na poloviční úvazek a odpracoval 16 hod.přesčas.
Program my to počítá následovně:
Základ: 17.760,-
přesčas: 682
HM: 18.442
A to jsem tady v noci řešila s paní v.e.n.dy (které za noční rady chci moc moc poděkovat) a tento výpočet je špatný. Je tam navíc přesčas a ten tam nemá být.
Může mi někdo poradit jak tento případ mám správně zadat do programu Helios red?
Děkuji moc