Helios - jak zadat přesčas

• (neregistrovaný)

5. 2. 2013 10:08

Dobrý den

může mi, prosím, někdo poradit, jak v programu Helios zadám přesčas, tak aby se neproplácel. Jedná se o to že z-nec má HM 15.000, je na poloviční úvazek a odpracoval 16 hod.přesčas.
    Program my to počítá následovně:

Základ: 17.760,-
    přesčas: 682
    HM: 18.442

A to jsem tady v noci řešila s paní v.e.n.dy (které za noční rady chci moc moc poděkovat) a tento výpočet je špatný. Je tam navíc přesčas a ten tam nemá být.

Může mi někdo poradit jak tento případ mám správně zadat do programu Helios red?

Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2013 10:36

aa (neregistrovaný)

Re: Helios
      Nevím, zda pomůže.
      -mzdy
      --zaměstanci
      ---mzdové údaje
      ----2. záložka - zařazení - a tam je k nastavení úvazek a základní mzda
      úvazek - týdenní 20 hodin / týden a 4hodiny/ den
      a základní mzda ve vašem případě plná 30 000 a poloviční 15000.
      Ještě si myslím, že přesčas u zkrácené pracovní doby se
      ani nečerpá ani neproplácí, a přesčasem jsou odpracované hodiny až nad plný úvazek. Tím pádem ho není ani důvod sledovat, and někde v neoficiální evidenci
      nad plný úvazek

• 5. 2. 2013 10:47

Lidka35 (neregistrovaný)

A šlo by to udělat tak že bych těch 16 hod. vynásobila průměrem a dala do odměn takže HM by byla 15.000+682 nebo by to bylo špatně?

Děkuji moc za radu.

• 5. 2. 2013 11:04

aa (neregistrovaný)

Ano, aby člověk nepracoval zadarmo, spočítala bych kolik by příslušelo za přesčas a dala jako odměnu, nebo prémii, tzn. 15000 + 682, ale nikde neuvádět,že jde o zaplacený přesčas.

• 5. 2. 2013 11:15

jasná. (neregistrovaný)

Najděte si konstanty a číselníky, rozklikněte, tam si najeďte na mzdové údaje a tym byste měla mít mzdový údaj - hodiny do úvazku. Pokud nemáte, musíte tuto mzdovou složku vytvořit.
      Pokud byste si nevěděla rady, zavolejte na Hot-line Helios, tel. 244 104 155, jsou tam velice ochotní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).