Re: Daň odvede zákazník? Skutečně?
V §29, odst. 2, písm. b, c není definice pojmu "zákazník", to je právě ta nikam neodkazující formulace;
je pravda, že pojem "zákazník" se vyskytuje i jinde v zákoně, nikde ale není definován (přitom skoro všechny definice jsou v hlavě I zákona)
skutečně se chcete dopátrat co , jak a proč?
asi bych začala zde
http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/vat/traders/invoicing_rules/explanatory_notes_cs.pdf
a
pak pokračovala důkladným studiem:
směrnice 2006/112/es
nařízení rady EU 282/2011
Začínám se bavit :-)
Já se ptám, KDE je DEFINICE pojmu "zákazník".
A tady pořád někdo odkazuje na texty, kde je ten pojem užit, nebo proč je tam někde užit.
Nenašel v žádném českém daňovém zákoně definici pojmu "zákazník", ale už začínám tušit odkud vítr věje ...
Nějaký daňových pojmů neznalý překladatel přeložil text směrnice eu a jiný jazykem cizím špatně vládnoucí úředník (MF ČR ?) to přepsal otrocky do zákona. A protože se u nás nic pořádně nekontroluje, tak máme v zákoně zákazníka, kterého ale nemáme zákonem definovaného ... alespoň já jsem (opakuji do zblbnutí) definici nenašel, ale zřejmě ani nikdo, kdo se zde snaží diskutovat o koze místo o voze ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 2. 2013 10:23
Poradí mi někdo, kde je v zákoně o DPH definován pojem "zákazník"?
Já mám za partnery odběratele (text na faktuře dodává IS) nebo dle zákona "příjemce zdanitelného plnění" ...
K čemu či komu se pak na faktuře vlastně odkazuji?
Je to opět lapsus zákonodárce a správce daně?
Ne že bych byl až tolik akurátní (ale jsem), ale psát na doklady blbosti, byť dle zákona, se mi už zdá příliš.