Re: nemocenská
Při DPN od 1.3.2013 je rozhodným obdobím 3/12-2/13. Pokud v tomto období nebyl příjem, jde se zpět po celých rocích (2012, 2011, 2010...), dokud se nenarazí na rok, v němž je aspoň nějaký vyměřovací základ a aspoň 30 pojištěných dnů. Z tohoto rozh.obd. bude dávka spočítána.
Re: PPM
PPM se bude počítat stejným způsobem, jenom rozh.období bude jiné, podle data nástupu na PPM. Dál se u PPM posuzuje, jestli je to nástup do 4 let věku předchozího dítěte. Pokud ano, porovná se neredukovaný denní vym.základ aktuální s původním (při předchozí PPM) a nová PPM se vyplatí z výhodnějšího DVZ.
Re: PPM
Děkuji, takže nemusím nastupovat aspoň na jeden den do práce a mohu hned navázat z neplaceného volna na nemocenskou? PPM bude bude až po 4 roce přechozího dítěte, a poslední příjem jsem měla v roce 2009 než jsem odešla na PPM s prvním dítětem, takže se mi PPM bude vypočítávat stejně jako ta předchozí. Předem děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 2. 2013 11:54
Dobrý den, do konce 2/2013 jsem na neplaceném volnu do 4 let věku dítěte. Od 1.3. budu nastupovat nemocenskou z důvodu rizikového těhotenství. Z čeho se mi budou počítat nemonocenské dávky a následně mateřská dovolená. Předem děkuji za odpověď. Iva