Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 2. 2013 18:38
Dobrý den,
uplatňujeme náhradní plnění odebíráním zboží od dodavatele. Z účtárny jsem dostala přehled zaplacených faktur. Dodavatel náhradního plnění nám zaslal potvrzení o prům.počtech zaměstnanců dle čtvrtletí a uvedl i objem náhradního plnění, který si můžeme uplatnit. Tento objem byl podstatně nižší, než jsme uhradili. Tento dodavatel náhradního plnění tvrdí, že započítával pouze faktury, které byly uhrazeny ve splatnosti. Nikde tuto informaci nemohu v zákoně o zaměstnanosti najít. Domnívala jsem se, že se započítávají uhrazené faktury za zboží (bez DPH), odebrané v roce v 2012, uhrazené nejpozději do 15. února násl.roku. O splatnosti faktur nemohu nikde nic najít. Naštěstí nám i tento objem stačí a nebudeme nic odvádět do stát.rozpočtu. Přesto mně tato informace zajímá, zda mám dát info do finanční účtárny, aby firmám, které nám poskytují náhradní plnění, byly hrazeny faktury ve splatnosti.
Poradí někdo, kde tuto informaci najdu v zákoně?
Moc děkuji.