Re: DPH a řádek 50 v přiznání,program Po
podle mě to máte špatně na ř. 50 se píšou jen plnění, která vůbec žádnou daň nemají, proto jsou osvobozená, např. nájmy neplátcům, finanční činnosti, pojišťovnictví atd.
žádné rozčleňování na ZD a dan být nemůže, jak je faktura s daní, paří do jiných řádků než 50
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 2. 2013 19:26
Dobrý den,poprosím o radu,jelikož dělám DPH,respektive podávám daň.přiznání po druhé tak nejsem zcela zdatná ve vyplňování.
Máme účetní program Pohoda a volali mi z FÚ ,že nám nesedí vypořádací koeficient.Předchozí účetní byla externí a měla jiný program a já v podstatě do Pohody dodala zpětně celý rok 2012.Jsme plátci od 05/2012,za 2Q což DPH podala předchozí účetní ,máme vystavenou fakturu 1)za 5.000Kč základ + 1.000Kč DPH tedy celkem 6.000Kč,která nakonec spadá do plnění osvobozené od daně bez nároku .. tedy na řádek 50 + 2) faktura 6.000Kč základ + 1.200Kč DPH, celkem 7.200Kč což toto je OK. V podaném přiznání za 2Q má účetní na řádku 50 částku 5.000Kč za 1.fakturu a mě to Pohoda nechce vzít ,když zadám rozčlenění ceny na základ a DPH a zadám členění DPH UNosv-což je řádek 50,píše mi ,že pro zvolený typ plění nelze uvádět DPH a buď mám přepsat částku na celkovou nerozdělenou na DPH na 6.000Kč nebo zvolit správný typ plnění.Ale dle pokynů vyplňování DPH přiznání se na řádek 50 píše částka bez daně.Tak nevim co s tím.
Další tedy 3Q podáno s 0 a 4Q platba DPH 8.335Kč z celk. částky 50.000Kč.
Děkuji za radu.