DPN a konec prac.poměru

• (neregistrovaný)

5. 2. 2013 20:53

Od 15.10.2012 dočasná pracovní neschopnost zaměstnance, potvrzení o trvání k 31.10.2012 nedodal. Pracovní poměr skončil dohodou (podepsáno ještě před začátkem nemoci) ke dni 31.11.2012. Zaměstnanec se nedostavil dořešit ukončení, vyzvednou zápočtový list, přinést neschopenku - ani po urgencích.
    Dnes volali z OSSZ, že nemoc skončila už 6.11.2012 (tj. 23. den) a že nemají V. díl - který jsem jim neposlala, jelikož zaměstnanec (už bývalý) nekomunikuje.
    Co s tím? Poraďte mi prosím. Jak situaci vyřešit?
    Pokud nechodil do práce, měl mít neomluvenou absenci a tudíž odvést zdravotní pojištění => budeme mít nedoplatek na zdravotní pojišťovně vč. penále? A na co dalšího to bude mít vliv? špatně ELDP?
    Bohužel jsem takovou situaci zatím řešit nemusela:-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2013 21:52

div (neregistrovaný)

Re: DPN a konec prac.poměru
      Tak to se ani nedivím, jestli jste podepsali dohodu kedni 31.11.2012 tak to je na "svatého Dyndy".

• 5. 2. 2013 22:19

RenataH (neregistrovaný)

Co jste mu vedli v říjnu a v listopadu, když jste neměli ani lístek na peníze ? Jak jste mu mohli dělat výplatu ? Jak jste udělali ELDP ?Píšete, že jste takovou situaci zatím řešit nemusela, ale vy jste jí měla řešit daleko dříve.
      Ano, měl mít neomluvenou absenci a měli jste odvést ZP.Dopočítat, odvést, vymáhat z něj. opravit ELDP.

• 5. 2. 2013 22:31

div (neregistrovaný)

Není divu, že neřešili - oni ořád čekají až se v kalendáři objeví toho 31.11. , takže času dost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).