Re: výzva k úhradě-jazykový kurz
dobře mohou, v obchodním rejstříku DIČ uvedeno není. Jde o to jestli ve výzvě má být uvedeno nebo ne. Protože uvedeno je, ale blbě, a ještě k tomu je ve výzvě uvedeno nejsme plátci DPH... tak to trošku nehraje nemyslíte? Jde zřejmě jen o chybu v zápise. Proto jsem se ptala jestli jim říct ať to pošlou znova, bez uvedeného DIČ.
na výzvu uvedli DIČ, protože platí daň z příjmu a jiné daně, neslouží pouze pro DPH jako třeba na Slovensku
takže nic nebrání tomu, když uvedou DIČ a zároveň, že nejsou plátci DPH - je to v pořádku
výzva je v podstatě zálohová faktura a na tu mohou uvést cokoli, náležitosti nejsou nikde předepsány
určitě dostanete i fakturu, na které bude DIČ (také není předepsáno, že nesmí být) a sdělení, že nejsou plátci DPH
Dobře , děkuji, já jsem si to myslela že když to není faktura, ale jen výzva, tak na tom až tak nezáleží. Jen mě překvapilo že uvedli neplatné DIČ. Proto jsem to řešila. Protože ve vyhledávači v programu ani na netu mi DIČ na toto číslo nevyjelo. Jen že toto číslo DIČ neexistuje. Počkám na doklad a uvidíme co bude tam. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2013 9:32
Dobrý den, po všech změnách a náležitostech daňových a nedaňových dokladů, bych se pro jistotu raději zepatala na náležitosti výzvy k úhradě. DOslatla jsem z organizace Hello výzvu k uhradě, na jazykový kurz, ale na výzvě je uvedeno DIČ, které je neplatné, přitom je firma uvedena na výzvě že není plátcem DPH. Mohu takový doklad nechat jen tak, a při vystavení dokladu o úhradě si jen dát pozor aby tam DIČ nebylo nesprávně uvedeno, nebo i na výzvě by DIČ být tedy nemělo vůbec, když nejsou plátci DPH. IČ souhlasí, to je v pořádku.
Děkuji