Re: daňový odpis
A není to na úvěr od leasing.společnosti? To jsou 2 rodílné věci. Kdo je majetelem ve velkém TP?
Re: daňový odpis
Takže z fad budete mít částečnou úhradu ve výši 30 tis., to bude nedaňově, a dle splátkového kalendáře budete splácet jistinu- nedaňově, úrok-daňově a pak tam bývá pojištění-tj.daňově. Vy si zařadíte automobil do hmotného majetku a budete jej odepisovat a veškeré náklady s tím spojené budou daňové, např. opravy, PHM, nové obutí apod.Snad jsem to popsala trochu srozumitelně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
6. 2. 2013 9:43
Dobrý den.
Může mi někdo poradit?
V prosinci 2012 jsem koupila ojetý OA za 138.000,- - 30.000,- jsem zaplatila hotově zbytek na leasing. A já teď nevim, zda si můžu těch 30.000,- dát ihned do nákladů a zbytek dát do nákladů pomocí odpisů nebo jak mám správně postupovat ? Jsem fyzická osoba a vede daňovou evidenci.
Děkuji moc za radu.
Michaela