Re: Fixní mzda (měsíční mzda)
Pohodu nemám, ale určitě je základ nahrát do karty zaměstnance typ mzdy - měsíční mzdy (aby nebyla hodinová) a výši měsíční mzdy. A pak již dáte výpočet mzdy. Jelikož máte ze základu odpočítano pouze SP, ZP a daň, předpokládám, že jiná mzdová složka v měsíci nebude použita.
základní mzda za leden: 23 pracovních dnů (včetně svátku)
15500 : 23 x 20 =13478,-
3 D 24 hodin x 82,30 = 1975
píšete: Dobrý den,za-tel stanovil, že za-cům bude vyplácena měsíční mzda, svátky se nebudou platit průměrnou mzdou a nebude se za svátky krátit mzda měsíční...
tak přece nemůžete svátek platit: svátek 8hod*průměr 82,30=658
ten svátek bude bude v základní mzdě 15500,
když nebude v měsíci svátek žádný a počet prac. dnů v měsíci bude např. 22, měsíční mzda bude 15500, když bude v měsíci jeden svátek např. počet prac. dnů 22 + 1 sv., tak také bude základní mzda 15500, -.
Měsíční mzdu začnete krátit až v případě např. dovolené, nemoci a pod.
ano, to máte pravdu,moje chyba..nepřesná informace.. probrala jsem to s majitelem firmy a rozhodl se změnit vyplácení mezd, jak svátek tak i dovolenou proplácet průměrem.. proto mi vychází základní mzda 12804Kč... není nad zkušenost, kterou snad v průběhu získám, doufám... :-) jen doplňující otázka,pro za-ce výjde lépe propočet rpůměrem svátek nebo ne? nějak si to v hlavě neumím promítnout...děkuju Jana
Anebo taky nemusí. To záleží na tom, jestli máte i nějaké odměny nebo ne. Pokud bývají odměny, je to výhodnější. Pokud odměny nejsou, může pak vyjít v měsíci, kdy je svátek, celková mzda nižší než by dostal, kdyby se měsíční mzda nekrátila a svátek nebyl placen průměrem. Anebo taky může vyjít o něco víc. To záleží na hodinovém průměru.
e svátek platit: svátek 8hod*průměr
>>>>82,30=658
>>>>
>>>>ten svátek bude bude v základní mzdě 15500,
>>>>když nebude v měsíci svátek žádný a počet prac. dnů v
>>>>měsíci bude např. 22, měsíční mzda bude 15500, když
>>>>bude v měsíci jeden svátek např. počet prac. dnů 22 +
>>>>1
>>>>sv., tak také bude základní mzda 15500, -.
>>>>Měsíční mzdu začnete krátit až v případě např.
>>>>dovolené, nemoci a pod.
>>>
>>>ano, to máte pravdu,moje chyba..nepřesná informace..
>>>probrala jsem to s majitelem firmy a rozhodl se
>>>změnit
>>>vyplácení mezd, jak svátek tak i dovolenou proplácet
>>>průměrem.. proto mi vychází základní mzda 12804Kč...
>>>není nad zkušenost, kterou snad v průběhu získám,
>>>doufám... :-) jen doplňující otázka,pro za-ce výjde
>>>lépe
>>>propočet rpůměrem svátek nebo ne? nějak si to v hlavě
>>>neumím promítnout...děkuju Jana
>>
>>Ano, může být výhodnější.
>
>Anebo taky nemusí. To záleží na tom, jestli máte i
>nějaké odměny nebo ne. Pokud bývají odměny, je to
>výhodnější. Pokud odměny nejsou, může pak vyjít v měsíci, kdy
>je svátek, celková mzda nižší než by dostal, kdyby se
>měsíční mzda nekrátila a svátek nebyl placen průměrem.
>Anebo taky může vyjít o něco víc. To záleží na
>hodinovém průměru.
Měla jsem firmu, kde i THP byli kromě měsíční mzdy odměňováni prémiemi závisejícími na obratu firmy. Logicky ve svátek se nepracovalo a obrat byl tím pádem nižší. Proto jsme ho platili průměrem. Fakt záleží na podmínkách ve firmě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2013 7:25
Dobrý den,
za-tel stanovil, že za-cům bude vyplácena měsíční mzda, svátky se nebudou platit průměrnou mzdou a nebude se za svátky krátit mzda měsíční. První mzdu 01/2013 vystavuju v Pohoda, potřebuju konkrétně dostat částku 14500Kč Měsíční sazba i Hrubá mzda k výplatě 12049Kč.Jak postupovat? Děkuju Jana