Re: Neuvěřitelný zůstatek pokladny
Pro odlehčení- viděla jsem i 5 a více milionů na pokladně- většinou u malých s.r.o., kdy jediný společník si bere penízky pro svou osobní potřebu jako kdyby byl OSVČ. Myslím, že takových je více. Já to vždycky z pokladny dala na nějakou pohledávku za společníkem, někdy to byl i společník bývalý... u firem, které vedu od začátku se je snažím vychovávat, aby toto nedělali- je to ale boj! Někdy mají ještě úvěry a chtějí další, takže taková rozvaha vypadá děsně.
jj, plně s Vámi souhlasím, též se snažím, ale když tuto krásu přeberete a ještě k tomu po úč firmě.... V této firmě si jednatel právě nic nebral na soukr spotřebu, má klasickou výplatu. Jak by jste to řešila s fú a nedej bože kdyby upadlo s.r.o. do insolvence?
To je otázka za milion, nikdy jsem se nesetkala s tím, že by to FÚ nějak zajímalo, já bych např. chtěla fyzicky ty peníze vidět, oni ne, jinak je možné zúčtovat to s případným nárokem na výplatu zisku- což je taky problém, tam se paltí 15% daň, takže jich to dost hrne před sebou.
rozumím, už jsem se s něčím podobným též setkala, ale tam šlo myslím i o podvody, tak jsem honem rychle utekla. Tady v té firmě se právě snaží vést vše legálně. Taky tak dopadli, vše daní tak jak mají... no to je na dlouho. Jen mě opravdu rozsekal zůstatek pokladny
také mám podobné firmy - striktně účtuji pokud je nějaká taková platba v bancejako pohledávku za společníkem dokud nedodají doklady
a zase někdy zaplatí něco ze svého - takže to dávám v interních dokladech jako závazek vůči společníkovi
ve všech takovýchto firmách je pokladna "virtuální"
"účetní poraď si jak chceš" od toho si tě platím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 2. 2013 10:37
Minulý rok jsem, převzala účet. s.r.o. po účetní firmě. Díky dlužným fakturám za provedené učetnictví odmítali vydat veškeré doklady - dostala jsem pouze obratovou předvahu a přehled závazků a pohledávek. Jinak dlužné doklady jsem dostala minulý měsíc! Co mě šokovalo byl zůstatek pokladny přes 1milion Kč. Já ani majitel vůbec nevíme kde to sebrali táhne se to už z roku před. A ano inventury majitel slepě podepsal! Co teď s tím?