Vyúčtování daně ze závislé činnosti

• (neregistrovaný)

9. 2. 2013 21:20

Potřebovala bych poradit,dělám vyúčtování,minulý rok jsme vraceli zaměstnancům 53338,celý rok jsme na FU neplatili zálohy na dan,ale dohromady za celý rok dělali jen 20830,takže bychom chtěli,aby nám zbývajících 30 tisíc FU vrátil. Myslela jsem,že ve formuláři se mi to vypočítá,kolik nám má FU vrátit,ale vyhazuje mi to jen vrácení danových bonusů. vyplnuji dobře do sl.4 zálohy na dan,které jsme měli uhradit a nevyplnuje se ještě někde něco,když nám zálohy nepokryjí přeplatek?Děkuji moc za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2013 9:00

HP (neregistrovaný)

Re: vyúčtování daně ze závislé činnosti
      Do sl. 1 a 2 vyplníte sražené zálohy, do sl. 4 celý přeplatek z ročního zúčtování do měsíce ve kterém byl vyplacen a v konečném rozdílu vyjde přeplatek.

• 10. 2. 2013 10:52

eva32 (neregistrovaný)

Takže do sloupce 4 mám dát jen v tom unoru těch 53338 co jsme vyplatili zaměstnancům? A do sloupce 1 a 2 jsem vyplnovala zálohy na dan po slevách a kam tedy doplním odvodené zálohy na daň? Nějak se v tom ztrácím :( děkuji moc

• 10. 2. 2013 13:02

HP (neregistrovaný)

Ano, sl.1 a 2 jsou sražené zálohy po slevě. Pokud jste provedli zaměstnancům roční zúčtování 2011 a vyplatili v únorových mzdách přeplatky, pak ve sl.4 bude v únoru 53338,- (pokud se jedná o peplatky ze záloh).
      Sloupec 11 – uveďte úhrn částek skutečně odvedených za uvedené zdaňovací období na účet fi nančního úřadu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).