Daňové přiznání

• (neregistrovaný)

11. 2. 2013 11:56

Dobrý den,
    prosím o radu. Naše mzdová účetní marodí a dlouho ještě marodit bude a tak její práce přešla na mě a jelikož jsem jen asistentka a nemám s tím naprosto žádné zkoušenosti tak Vás chci poprosit o radu co se vše podává na finanční úřad, když je firma s.r.o. a má 5 zaměstnanců, kteří mají podepsané prohlašení a chtějí aby jim bylo vyplněno daň. přiznání. Stačí dát na FÚ Výpočet daně a daňového zvýhodnění (vytisknutý v Pohodě) nebo se musí vyplnit daň z příjmu fyzických osob?A co podá všechno firma?Jsem z toho zmatená jako Goro před Tokiem. Dkuji za radu a pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2013 14:26

TR (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání
      Asi jste chtěla napsat, že zaměstnanci požádali o tzv. roční zúčtování (pokud by chtěli vyplnit daňové přiznání, tak to jde mimo Vaši firmu a vše si udělají sami).

Každopádně firma podává:
      1. Vyúčtování zálohové daně ze závislé činnosti (pozor na správné vyčíslení vlivu z ročních zúčotání zaměstnanců za rok 2011)
      2. Vyúčtování srážkové daně (pokud jste k ní registrováni, platí se např. z DPP - ale nemusí)

Pokud zaměstnanci požádjí o roční zúčtování, musíte toto provést. Tento formulář (za každého zaměstnance 1 ks) se na FU nepodává.

Pro OSSZ musíte zaměstnancům, jejichž odměna zakládá účast na důchodvém pojištění vyplnit a odevzdat ELDP do 30.4.

Pokud jste tyto formuláře nikdy nevyplňovala, doporučuji telefonicky vše konzultovat s Vaší účetní a nebo si najmout účetní, daňového poradce, který Vám s tímto pomůže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).