Re: musím platit SP?
Pokud pečujete o dítě, jste na zdravotní pojišťovně hlášena jako osoba, za kterou platí stát. Sociální pojištění povinné není, nemusíte nic platit,ale také nejste důchodově a nemocensky pojištěna. Daň Vám skutečně vyjde nulová, pokud podepíšete Prohlášení. Je na Vás, jaké výhody a nevýhody budete akceptovat.
Re: musím platit SP?
Ano, při DPP je možné se nahlásit na ZP nejen na rok, do 10000kč neplatíte z příjmu ani SP ani ZP. Ale pokud pracujete na ŽL, na zdravotní pojišťovně jste sice hlášena jako osoba, za kterou platí pojistné stát, ale z příjmů platíte zdr.pojistné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
11. 2. 2013 16:57
Dobrý den, končí mi RD a mám nabídku na práci na pár hodin denně na DPP, když bych tam podepsala prohlášení, tak bych měla co he hrubého čistého, jedná se o výdělek do 10 tisíc. Zdravotní bych si musela platit sama a kolik? je to 1697,- a co SP to nemusím platit?
Co je pro mě výhodnější jít na HPP nebo DPP?