Re: musím platit SP?
Pokud pečujete o dítě, jste na zdravotní pojišťovně hlášena jako osoba, za kterou platí stát. Sociální pojištění povinné není, nemusíte nic platit,ale také nejste důchodově a nemocensky pojištěna. Daň Vám skutečně vyjde nulová, pokud podepíšete Prohlášení. Je na Vás, jaké výhody a nevýhody budete akceptovat.
Re: musím platit SP?
Ano, při DPP je možné se nahlásit na ZP nejen na rok, do 10000kč neplatíte z příjmu ani SP ani ZP. Ale pokud pracujete na ŽL, na zdravotní pojišťovně jste sice hlášena jako osoba, za kterou platí pojistné stát, ale z příjmů platíte zdr.pojistné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 2. 2013 16:57
Dobrý den, končí mi RD a mám nabídku na práci na pár hodin denně na DPP, když bych tam podepsala prohlášení, tak bych měla co he hrubého čistého, jedná se o výdělek do 10 tisíc. Zdravotní bych si musela platit sama a kolik? je to 1697,- a co SP to nemusím platit?
Co je pro mě výhodnější jít na HPP nebo DPP?