Re: OT: je nějaká změna u pokut?
poměrně zásadní novelizace daňového řádu zákonem č. 458/2011 Sb. – např. upřesnění právní úpravy podávání dodatečných daňových přiznání na daň nižší v § 141 odst. 2 DŘ, nová úprava minimální výše sankce za opožděné tvrzení daně (§ 250 DŘ), zkrácení obecné lhůty v § 137 odst. 2 DŘ pro podání vyúčtování ze 4 měsíců na 3 měsíce po uplynutí roku, přesunutí (s dílčími změnami) úpravy registrace k dani z příjmů do zákona o daních z příjmů (tedy i důležitá novelizace zákona o daních z příjmů). Upozorňuji, že některá vydání úplných znění daňových předpisů pro rok 2013 tyto důležité změny neobsahují – např. z nakladatelství ComputerPress anebo Grada, naopak správně jsou zapracována ve vydáních nakladatelství Anag či Sagit.
http://www.behounek.eu/news/zmeny-v-danich-pro-rok-2013/
zák. č. 458/2011 má ale účinnost až od 1.1.2015, nemůžu najít, kterým zákonem se posunula účinnost od 1.1.2013
.
>tady na business je pořád účinnost od 1.1.2015
zde neni aktualizace zákonů příliš pružná a nebo naopak mají (DPH) s platností dopředu
Pokud potřebujete opravdu aktuální informace a včas, tak nejvíce spokojenosti je nakladatelství sagit. UZ vám přijde do 3 dnů po vydání (neplatíte poštovné), máte přístup zdarma na úplná znění dle témat.UZ zákona je "zveřejněno" dříve, než na stránkách daňové správy, což je opravdu zárážející. Já mám objednáno 7 "témat" - ročně platba cca 700 s DPH.
Pokuta za opožděné tvrzení daně vzniklá v důsledku pozdního podání řádného nebo dodatečného daňového tvrzení = přiznání se nepředepíše a daňovému subjektu nevzniká povinnost ji uhradit, pokud její vypočtená výše dle DŘ dosáhne částku menší než 200 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 2. 2013 16:25
Prosím zachytila jsem včera ve zprávách , že snad je nějaká změna u pokut za pozdní podání - snad pokud je pokuta nižší než 200kč, tak se neukládá vůbec nebo tak nějak. Mám ale v ruce poslední znění daňového řádu a nic tam není, nevíte , kde najdu něco bližšího? děkuji