Pracovní úraz - prosím radu právníka

• (neregistrovaný)

15. 2. 2013 10:45

Syn-zaměstnanec měl v roce 2011 těžký pracovní úraz, marodka od 9/11 do 2/12. Po ukončení nemocenské dostal vyplacen jak rozdíl v ušlé mzdě, tak i další náklady ( cestovné, poplatky) atd.
    Jelikož chtěl začít podnikat, že si vydělá víc jak u podniku, tak ukončil PP dohodou v 5/2012, i když věděl, že ho v 9/2012 čeká další operace spojená s jeho prac.úrazem - vytažení šroubu z nohy. Místo půl hodinové operace byla 3,5 hodinová a místo 14 dní nemocenské ( s čímž počítal) se nemocenská protáhla na 2 měsíce. Jelikož to byla operace jako následek pracovního úrazu, zažádal si bývalého zaměstnavatele o doplacení ušlého výdělku a náhrad spojených s léčbou. Dnes se mu po třech měsících ozvali, že nevěděli, jak mu vypočítat ušlou mzdu, když už u nich nepracoval a že jim právník řekl, že má předložit jaký má vyměřovací základ na soc.pojištění. Jelikož podnikal chvíli, tak ten vym.základ je samozřejmě ten základní-nejnižší. Jemu ovšem "utekly" minimálně dvě zakázky, každá za cca 30 000 Kč - dělá jako instalatér na montážích rodinných domků. Je nějaká šance získat přiměřenější odškodnění např. soudní cestou? Ono to totiž bude mít ještě další pokračování, protože ho asi čeká další operace a trvalé následky.
    Potřebovali bychom poradit, jak máme postupovat.
    Děkuji za jakoukoliv radu. Můj email zuzik.mach@seznam.cz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2013 11:15

sss (neregistrovaný)

Re: pracovní úraz - prosím radu právníka
      tady těžko najdete právníka na váš dotaz, spíše se obratte na nějakého přímo

• 15. 2. 2013 12:02

Zuzík (neregistrovaný)

no to budeme muset udělat tak jako tak, já jen, že jsem tuonehdá viděla nějakou nabídku právničky, tak jsem jen chtěla zjistit i jiné názory

• 15. 2. 2013 12:52

sss (neregistrovaný)

určitě to bude lepší mít svého.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).