Re: přehledy OSSZ elektronicky
Starší příspěvky byly, jak se říká, poplatné době. Nebo spíše okamžiku.
Prostě v tu dobu ČSSZ hlásala na svých www stránkách něco, co pak změnila. A to i opakovaně
Dnešní konzultace s pracovníkem ČSSZ - raději vše poštou než datovou schránkou
Re: přehledy OSSZ elektronicky
Pokud pošlete datovkou, musí referent OSSZ spárovat podání - zadat datovku odesilatele do databáze. I když to udělá hned, bude to ještě chvilku trvat, než se všechno v systému propojí, ale měli byste dostat na mail standardní zprávu, jestli bylo podání přijato nebo zamítnuto. Jenom si dobře přečtěte pokyny ČSSZ, na kterou datovku podání směrovat - musí to být ta centrální, ne datovky jednotlivých okr.správ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 2. 2013 11:26
Dobrý den,
trošku se bojím, jestli jsem něco neprošvihla. Můžete mi prosím někdo poradit, předem moc děkuji.
Platí ještě výjimka pro rok 2013, že až do 31.12.2013 lze podávat všechny tiskopisy na OSSZ v papírové podobě?
Viz odkaz http://www.cssz.cz/cz/o-cssz/pracoviste/ustredi/seznam-predepsanych-tiskopisu-u-kterych-je-pripusteno-jejich-pisemne-podani-od-1-1-2013.htm
Zmátli mě starší příspěvky, které na této diskuzi říkají, že např. ELDP lze podat papírově pouze do 31.03.2013?
Moc děkuji za objasnění.
A otázka případně pro příští rok, jsem externí mzdová účetní, zaměstnaná v daňové kanceláři, mám na starosti desítky firem, kterým zpracováváme mzdy, jak postupovat v případě elektronického podání. El. podpis musím mít na sebe jako zaměstnance nebo stačí elektronický podpis na jednatele naší společnosti. A opravdu musím osobně na všechny OSSZ, mám jich desítky po celé ČR?
Děkuji moc...