Re: Z trochu jiného soudku - NzP
Takže u nás se šetřila nemoc z povolání - žadatelka odeslala žádost na KHS, ta si vyžádala zdravotní dokumentaci-sama si ji také odelala na přezkoumání k jinému lékaři, asi tak po půl roce chtěli vypsat spec. práce které vykonávala v zaměstnání a pak se ohlásili s tím, že paní byla v práci a měla jim předvádět činnost, kterou zde dělalal. Po delším čase neuznána nemoc z povolání.Je potřeba vypsat roky a jakou činnost atd.
Díky,... Již jsem byla na klinice pracovního lékařství a právě odtud dostane KHS podnět k šetření. Podle něčeho mála, co mi řekla lékařka, jsem pochopila, že někdo z KHS přijede k nám do práce a na já jim budu předvádět jak a co dělám... Není to zvláštní, když sedím celý den u PC a účtuju?
V tomto oboru bych to spíš viděla na papíry na hlavu, ale na ucpané karpály to asi na nemoc z povolání nebude. Má to každý druhý ,dá se to odoperovat a fungujete normálně dál. Ráda bych viděla, jak budou zkoumat, co se Vám honí hlavou, protože málo platný, u toho počítače musíte opravdu dost přemýšlet. Ale oni z KHS to asi budou vědět, že? Všem pěkný víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 2. 2013 11:40
Nevíte někdo, co obnáší a jak probíhá šetření krajskou hygienickou stanicí (KHS) v souvislosti s uznáním nemoci z povolání? (syndrom karpálních tunelů u účetní)
Podle čeho posuzuje KHS splnění podmínek vzniku nemoci z povolání?
Prosím co nejpodrobněji.
Děkuji.