Re: Kontaktován od FÚ
Když budete vstřícný, tak by i oni měli tak zachovat.
Nyní Vás Vyzvali jenom emailem, a když to budete ignorovat, tak určitě
pošlou obálku s modrým pruhem - tedy kontrola .
Nás taky na kontrolu vyzvali jen telefonicky, tak jsem jim vše dovezla to co chtěli - a ono se ukázalo, že je to kontrola všech daní atd., ale
protože jsem byla vstřícná atd., tak ti kontroloři se chovali velmi dobře
-. záleží ke kterému FU patříte atd. zda tam vládne závist...
To byste se divil, co všechno se závidí. Pravda je, že když jsme vstřícní my, jsou i oni. Všechno je v lidech, i na FU.
Leta letoucí k nám na kontrolu daně ze závislé činnosti chodila paní kontrolorka z FÚ, která nejprve pečlivě prošla mzdové listy vedení podniku a potom to patřičně okomentovala a s tím, jaké platy mají oni. Z jejích slov bylo nanejvíše jasné, jak jí leží v žaludku výše mezd.
A také tak potom vypadala celá kontrola včetně závěru.
A nezapomněla při tom také uvést poznatky z oddělení kontroly OSVČ a pod. To byly perly. Ano, i takové lidi zaměstnávají FÚ a podle mých informací jich není málo. Dnešní doba je opravdu plná závisti.
Vždy, když jsem je měla na kontrole, povídaly si o tom, jak se máme /OSVČ/,děláme sami na sebe, ale žádná z nich neví, co to obnáší, že děláte 7 dní v týdnu a 10-12hod.denně. Ale běda, když Vám to nese. Oni v pátek jsou ve 2 hod. i s nákupem doma, pro nás je víkend běžný prac.den. A to se ještě dokáží "vozit" na takových prkotinách, až zůstává rozum stát. Stejná diagnoza jako učitelky.
Takže hodně štěstí a hlavně zdraví.
Setkal jsem se tímto přístupem u jedné mzdové účetní. Ovšem ona měla i odpověď: "Protože chci zůstat slušný člověk". Co na říct? Takhle hluboce zakořeněné závisti a nevraživosti se těžko oponuje. Asi by se měla lépe podívat, jak se zachází s vybranými daněni a pojistným...
Když budete vstřícný, tak by i oni měli tak zachovat.
Nyní Vás Vyzvali jenom emailem, a když to budete
ignorovat, tak určitě
pošlou obálku s modrým pruhem - tedy kontrola .
Nás taky na kontrolu vyzvali jen telefonicky, tak
jsem
jim vše dovezla to co chtěli - a ono se ukázalo, že
je
to kontrola všech daní atd., ale
protože jsem byla vstřícná atd., tak ti kontroloři se
chovali velmi dobře
záleží ke kterému FU patříte atd. zda tam vládne
závist...
a co by měli závidět??
To byste se divil, co všechno se závidí. Pravda je,
že
když jsme vstřícní my, jsou i oni. Všechno je v
lidech, i na FU.
Leta letoucí k nám na kontrolu daně ze závislé
činnosti chodila paní kontrolorka z FÚ, která nejprve
pečlivě
prošla mzdové listy vedení podniku a potom to
patřičně
okomentovala a s tím, jaké platy mají oni. Z jejích
slov bylo nanejvíše jasné, jak jí leží v žaludku výše
mezd.
A také tak potom vypadala celá kontrola včetně
závěru.
A nezapomněla při tom také uvést poznatky z oddělení
kontroly OSVČ a pod. To byly perly. Ano, i takové
lidi
zaměstnávají FÚ a podle mých informací jich není
málo.
Dnešní doba je opravdu plná závisti.
hrozně mi to připomíná jednu kontrolorku z brna:-) já
takovým říkám - proč teda nepodnikáte? a je klid.
Setkal jsem se tímto přístupem u jedné mzdové účetní.
Ovšem ona měla i odpověď: "Protože chci zůstat slušný
člověk". Co na říct? Takhle hluboce zakořeněné závisti
a nevraživosti se těžko oponuje. Asi by se měla lépe
podívat, jak se zachází s vybranými daněni a
pojistným...
Taky se vždycky ptám, proč nekontrolují ty nahoře, tam by měli jistě větší "výdělky" a doměrky, ale na ty asi nemají metr. Ono se to prý lépe dře z těch malých. No hlavně, že jsou spokojeni. Nejhorší je, že ne všichni co podnikají jsou zloději, a v těch humusech co dělají zákonodárci se při nejlepší vůli obyčejný člověk těžko vyzná. To je ale nezajímá.
Byla jsem zaměstnaná ve velké firmě, to co "brali" u mých oveček, tam velkoryse přehlíželi. Na můj dotaz proč mají na každého poplatníka jiný metr mi sdělili berušky z FU, že nemůžou položit velkou firmu a že je blbý, že to vidím z obou stran. Tak co si o tom myslet.
Když jsem jen zam-ec, tak toho moc nezmůžu. Ale když vidíte, jak to tunelují a kontrola to přehlíží, tak jsem raději rozvázala prac.poměr, i když jsem do důchodu měla pár let. Vím že je všechno o lidech, ale dnes neplatí, že s poctivostí nejdál dojdeš. Jo to je život, hlavně zdraví že? Všem přeji pěkný víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 2. 2013 14:09
Dobrý den,
Byl jsem mailem kontaktován z FÚ, zda bych jim neoficiálně poslal kopie faktur vydané pro jednoho mého odběratele.
Pravděpodobně jim přišlo udání ohledně švarcsystému na onu firmu a na mně.
Já jsem neplátce DPH a výdaje uplatňuju paušálem.
Jak se mám zachovat?
Být vstřícný a poslat jim správnou evidenci příjmů (výpis z účtu), vymyšlenou, nebo je ignorovat?
Abych zbytečně nevystavil sebe a mého odběratele daňové kontrole.
A nebo si jen úřednice splní úkol a už nebude dále nic řešit.
Děkuji za odpovědi :-)