Re: kurzový rozdíl
Děkuji, tak účtuji. Ale zajímá mě, když nakupuji např. u KB euro, tak banka mi dává jiný kurz - výhodnější než ČNB. Jestli by se dalo účtovat - nevím - tímto výhodnějším kurzem.
Protože jinak vznikají veliké kurzové ztráty - pak nerozumím tomu výhodnému kurzu banky.
Re: kurzový rozdíl
zákon o účetnictví §24/6
Do směrnice si přidejte větu
"V případě nákupu nebo prodeje cizí měny za českou měnu používáme kurz, za který byly tyto hodnoty nakoupeny nebo prodány."
Pak to máte bez kurz. rozdílů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Seniorům letos končí nejvíce řidičských průkazů
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
Doplňující údaje zaměstnavatele pro JMHZ – podrobný manuál
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
18. 2. 2013 14:03
Prosím jaký mám účtovat kurzový rozdíl když nakoupím eura z běžného účtu a ten sám den jsou připsána na euro účet. Účty jsou u stejné banky.
Vzhledem k tomu, že se nakupuje vždy větší množství euro, je i výhodnější kurz. Jakým kurzem mám účtovat ?? Normálně účtujeme denním kurzem ČNB