Re: vratka přeplatku
Předpokládejme, že platíte zálohy a za určité období vám pošlou vyúčtování. Zálohy evidujete na ú314 a došlou fakturu zaúčtujete
do nákladů. Pokud Vám vznikne přeplatek, tak po zaúčtování FP + zúčtování záloh vám na ú314 zůstane ten přeplatek, který při inkasu
zaúčtujete jako 221/314.
platba zálohy_bankovní výpis_314/221
vyúčtování_došlá faktura_501/321
zápočet závazku se zálohou_321/314
inkaso přeplatku_bankovní výpis_221/314
Nerozumím termínu "FP má být na 0". Pokud správně zaúčtujete došlou fakturu (vyúčtování), tak vám nezbývá žádný závazek k úhradě, protože máte předplaceno zálohami. A ten přeplatek zůstává na ú314 jako jediná otevřená položka tohoto případu a zúčtuje se při inkasu na bankovní účet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Seniorům letos končí nejvíce řidičských průkazů
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
Doplňující údaje zaměstnavatele pro JMHZ – podrobný manuál
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
19. 2. 2013 16:41
Dobrý den, nevím jak účtovat, když mám např. vyúčtovací fa za vodu, ve které vyjde přeplatek. Ve FP mám zaúčtování na 502/321-1000. A když účtuju vratku toho přeplatku v bance, tak se mi to zaúčtuje 321/221 zase s mínusem. Banka by seděla, jen na té 321 mám na obou stranách tuto částku s mínusem. Pracuji v Pohodě. Moc díky za případnou radu