Re: Bonus na dítě a dlouhodobá PN
Zaměstnanec má nárok na bonus na děti jenom v měsících. kdy je jeho zdanitelný příjem alespoň 4000,- Kč, což jste splnila v době, kdy jste pracovala. V měsících, kdy jste marodila jste žádný zdanitelný příjem neměla a proto jste neměla nárok ani na bonusy. Při ročním zúčtování se sleduje roční příjem alespoň 48000,- Kč, a ten jste tedy neměla. Vyplacené bonusy v jednotlivých měsícíh vám zůstanou. Zvýhodnění na dítě by si v měsících, kdy vy jste neměla nárok mohl uplatnit manžel, případně otec dítěte pokud žijí ve společné domácnosti s dítětem.
Re: Bonus na dítě a dlouhodobá PN
tak to bohužel ne, musel by být otcem dítěte a nebo vaším manželem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 2. 2013 17:30
Dobrý den,
jsem v pracovním poměru na zkrácený úvazek, pobírala jsem 4800,- měsíčně, zdravotní pojištění odváděla z 8tis. kč měsíčně. Ve mzdě jsem dostávala daňový bonus na 1 dítě.Od konce března 2012 dosud jsem v dlouhodobé pracovní neschopnosti.Půjdu do ID.
Celkové příjmy mám tedy necelých 15tis. kč ze zaměstnání + 27tis. neschopenku.
Účetní ve firmě mi řekla, že mi daňový bonus za duben-prosinec nevyplatí, protože jsem nedosáhla příjmu za rok 2012 ve výši 48tis. Kč.Ani žádné daně mi vracet prý nebudou, že jsem žádné nezaplatila.
Tomu nerozumím - proč nedostanu bonus když jsem stále zaměstnaná? A za leden - březen mi byl vyplacen - to budu vracet? nebo ho bude vracet zaměstnavatel ze svého?
Díky za všechny rady. Kamila