Re: Bonus na dítě a dlouhodobá PN
Zaměstnanec má nárok na bonus na děti jenom v měsících. kdy je jeho zdanitelný příjem alespoň 4000,- Kč, což jste splnila v době, kdy jste pracovala. V měsících, kdy jste marodila jste žádný zdanitelný příjem neměla a proto jste neměla nárok ani na bonusy. Při ročním zúčtování se sleduje roční příjem alespoň 48000,- Kč, a ten jste tedy neměla. Vyplacené bonusy v jednotlivých měsícíh vám zůstanou. Zvýhodnění na dítě by si v měsících, kdy vy jste neměla nárok mohl uplatnit manžel, případně otec dítěte pokud žijí ve společné domácnosti s dítětem.
Re: Bonus na dítě a dlouhodobá PN
tak to bohužel ne, musel by být otcem dítěte a nebo vaším manželem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Seniorům letos končí nejvíce řidičských průkazů
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
Doplňující údaje zaměstnavatele pro JMHZ – podrobný manuál
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
19. 2. 2013 17:30
Dobrý den,
jsem v pracovním poměru na zkrácený úvazek, pobírala jsem 4800,- měsíčně, zdravotní pojištění odváděla z 8tis. kč měsíčně. Ve mzdě jsem dostávala daňový bonus na 1 dítě.Od konce března 2012 dosud jsem v dlouhodobé pracovní neschopnosti.Půjdu do ID.
Celkové příjmy mám tedy necelých 15tis. kč ze zaměstnání + 27tis. neschopenku.
Účetní ve firmě mi řekla, že mi daňový bonus za duben-prosinec nevyplatí, protože jsem nedosáhla příjmu za rok 2012 ve výši 48tis. Kč.Ani žádné daně mi vracet prý nebudou, že jsem žádné nezaplatila.
Tomu nerozumím - proč nedostanu bonus když jsem stále zaměstnaná? A za leden - březen mi byl vyplacen - to budu vracet? nebo ho bude vracet zaměstnavatel ze svého?
Díky za všechny rady. Kamila