Re: počet zaměstnanců k vyúčtování daně
¨prosim, pripojuji se s dotazem. měli jsme uzavřenou DPP od dubna do prosince 2012 s tím, že dohodář byl nakonec "použit" pouze ve dvou měsících. Budu v tomto případě vykzakovat zaměstnance, v měsících kdy neměl příjem, ale smlouva travala ?
No.. já bych je asi evidovala v měsících, kdy mají příjmy - ale nejsem žádný odborník. Mám vlastně skoro podobný problém - pokud zaměstnanec končil zaměstnání u nás např. k 1. 3. - jde jen o formální datum, co dal do dohody - mám ho evidovat i v měsíci březnu jako zaměstnance? Logicky bych ho tam nedávala - ale třeba na sociálce po nás chtěli nulový přehled pojistného - tak, jak je to správné - jde jen o ten jeden den, kdy už nepracoval??
do součtu dáváte - jak bylo výše uvedeno, počet mzdových listů, pokud zaměstnanec měl mzdu. Pokud dohodář nepracoval, a neměl žádnou mzdu, nepočítáte ho. Pracovník, který měl např nemocenskou, nebo dovolenku, se počítá samozřejmě taky.
Dobrý den,
řešila jsem to taky, RD a nemocenská, jestli započítat nebo ne. Pak jsem si řekla, že mají ve mzdovém listu alespoň uvedené dny, ML není v tom měsíci prázdný, tak jsem je započítala. Myslím si, že to asi nikdo kontrolovat nebude, ale každý má jiný názor a pracovnice na FÚ neví nic. Hezký den přeji.
U DPP jen ty měsíce, kdy měli zúčtovaný příjem. Mzdová účetní a v pokynech je: počet zaměstnanců podle § 6 odst. 2 DZ .., jde o počet zaměstnanců , kteří pobírali k poslednímu dni v měsíci příjem ze závislé činnosti ( patří sem příjmy zdaněné zálohou na daň i příjmy zdaněné srážkou podle zvláštní sazby ). Nebudu uvádět zaměstnance na RD a ty, kteří byli nemocní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 2. 2013 20:15
Dobrý den, započítávají se zde zaměstnanci na HPP nebo i dohody, kde se neodvádí daně? Děkuji za odpověď