Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 2. 2013 0:54
Dobrý den,
dívala jsem se zde v diskuzích na řešení problémů účtování o platebních kartách.
Já osobně účtuji měsíčně doklady za jednu kartu do agendy Ostatní závazky na účet 325, kde mám stvořeny analytiky dle jednotlivých karet (máme 20 zaměstnanců a skoro každý má kartu :-(. Pohodlně lze pak vše dohledat a spárovat.
Nyní pomáhám známémou s kontrolou účetnictví a jim daňový poradce poradil následující postup:
1) v bance platba kartou ... 261/221
2) převod na pokladnu ...... 211/261
3) předložení dokladu hrazeného kartou ... 5xx, 343/211
Dle mého názoru překombinované, když už tak rozhodně bych neúčtovala převod hotovosti na pokladnu (není to žádný převod) a pak doklad výdejem z pokladny.
Takto vlastně když mu nějaký zaměstnanec nedodané nějaké doklady, tak na to ani nepřijdou a jen si o to navýšili pokladnu?
Osobně se mi moc nezdá ani verze 261/221 a pak asi přes interní doklad 5xx, 343/261 ... = názor na účtování karet převládající?
Prosím vás o vaše názory na věc...
Děkuji.
V.