Re: DPH 2012, pozdě dodané doklady
DPH na výstupu z Fa vydaných musíte odvést k DUZP, jinak vám při kontrole hrozí dodanění. Jestli uplatníte DPH na vstupu nebo ne, je možnost volby, ale když jste plátci DPH, tak mi smysl neuplatňovat si DPH uniká. U DPH na vstupu si můžete toto DPH nárokovat 3 roky. Udělat Dodatečná přiznání k DPH za všechny Q v r.2012 vám nic nebrání a při takto špatně vedené evidenci k DPH je nutné v r. 2013 domluvit se s jednatelem na včasném dodávání dokladů. Takhle pozdě to může mít různé nepříznivé dopady, protože jsou určité lhůty a povinnosti, které se musí plnit, jinak hrozí ze srany FÚ sankce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 2. 2013 19:55
Dobrý večer,
mám dotaz k přiznání DPH za rok 2012. Máme s.r.o.čko, neměla jsem možnost dostat od jednatele veškeré doklady za všechny měsíce (pokladna, banka, vydané fa, přijaté atd.) Neměla jsem možnost zpracovat Q DPH a proto jsem odevzdávala za firmu prázdný formulář .
Nyní uzavírám účetnictví a jednatel odevzdal krabici dokladů za rok 2012, můžu udělat dodatečná DPHáčka za všechny Q v roce?
Nebo zaúčtovat vše tak aby to nespadalo do plnění DPH a uzavřít.
Děkuji Bety