Re: DUZP a datum vystavení faktury
promiňte, ale kde v zákoně je, že nemůže vystavit dříve? Musí , nebo by mělo být správně DUZP,datum vystavení je do 15 dnů
Re: DUZP a datum vystavení faktury
Na dodavatelskou firmu jsem již volala, protože člověk má opravdu zažité, že datum vystavení nesmí být před DUZP (dříve to v zákoně skutečně napsané bylo). Reakce byla taková, že to tak normálně vystavují a já jsem první, která se ozvala a oni si to musí ověřit u daňového poradce a pak budou jednat. Měla jsem pocit, že mi to nebudou chtít opravit. Tak jsem chtěla znát další názory, zda takovou fakturu mohu považovat za daňový doklad a při případné kontrole od FÚ by to prošlo. Děkuji za reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
28. 5. 2013 12:22
Dobrý den,
přišla nám faktura za zboží s DUZP 23.5.2013, ale datum vystavení je 22.5.2013. V zákoně je pouze povinnost vystavit fa do 15 dnů od DUZP (par.28, odst.3), o dřívějším vystavení nic není. Může být datum vystavení i spíše než DUZP? Děkuji.