Dobrý den, prosím, poradíte někdo s účtováním stravování ve vlastním zařízení. Konkrétně co vše je nutné znát a co můžu daňově uplatnit? když budu konkrétnější tak veškeré náklady s provozem kuchyně jsou daňově uznatelné.. Zaměstnanec platí za jeden oběd 30 Kč. 30 Kč platí i důchodci, kteří u nás dříve pracovali. Jinak plná cena oběda je stanovena na 75 Kč, tzn. když příjde někdo, kdo není z firmy tak musí zaplatit 75 Kč, někdy 40 Kč, podle toho jak pan ředitel řekne :-), nebo i zaměstnanec když si třeba bere druhý oběd domů tak taky platí 75 Kč. A já tady teď tápu jestli je pro mne důležitá a pro co je důležitá hodnota spotřeby potravin na jedno jídlo? Když si určím, že je 32 Kč, zaměstnanec platí 30 Kč, tak co s těmi 2 Kč?? Daňově si uznám spotřebu potravin ve výši 30 nebo 32 Kč?? a když si stanovím hodnotu potravin, která je menší než to co platí zaměstnanec, třeba 28 Kč? A to co zaplatí důchodci a cizí strávníci se do toho započítává anebo to zaúčtuji jen jako 211/602 (343) a už to nemá vliv na daňovou uznatelnost spotřeby potravin??? Mám z toho popletenou hlavu :-)
26. 8. 2013 12:51
Dobrý den,
prosím, poradíte někdo s účtováním stravování ve vlastním zařízení. Konkrétně co vše je nutné znát a co můžu daňově uplatnit?
když budu konkrétnější tak veškeré náklady s provozem kuchyně jsou daňově uznatelné.. Zaměstnanec platí za jeden oběd 30 Kč. 30 Kč platí i důchodci, kteří u nás dříve pracovali. Jinak plná cena oběda je stanovena na 75 Kč, tzn. když příjde někdo, kdo není z firmy tak musí zaplatit 75 Kč, někdy 40 Kč, podle toho jak pan ředitel řekne :-), nebo i zaměstnanec když si třeba bere druhý oběd domů tak taky platí 75 Kč. A já tady teď tápu jestli je pro mne důležitá a pro co je důležitá hodnota spotřeby potravin na jedno jídlo? Když si určím, že je 32 Kč, zaměstnanec platí 30 Kč, tak co s těmi 2 Kč?? Daňově si uznám spotřebu potravin ve výši 30 nebo 32 Kč?? a když si stanovím hodnotu potravin, která je menší než to co platí zaměstnanec, třeba 28 Kč? A to co zaplatí důchodci a cizí strávníci se do toho započítává anebo to zaúčtuji jen jako 211/602 (343) a už to nemá vliv na daňovou uznatelnost spotřeby potravin???
Mám z toho popletenou hlavu :-)
Moc moc díky za rady