Burzovní makléř

• (neregistrovaný)

18. 3. 2012 22:49

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak si vypočítám daň za rok 2011, jsem začínající burzovní makléř (od. 1.7.2011) a za tento půl rok jsem měl příjem pouhých 127 000. Dost lidí mi říká, že jsem nedosáhl ani nějakého minimálního příjmu, tudíž bych měl mít nulovou daň. Je to pravda?
    Platil jsem měsíčně sociální a zdravotní, minimální částky, tj. 6 * 1670 a 6 * 1807. Celkem 10020 + 10842 = 20862, dále jsem odečetl MHD, tj. 6 * 550 = 3300.
    Pro tuto činnost OSVČ, bez nutnosti živnostenského listu, s přihlášením na FÚ, se počítá za odpoč.položku 40%. Mohu si poté ještě uplatnit daň na poplatníka, když odečtu těxch 40% (Nevím jestli mohu odečíst obojí) A finální otázka, budu mít tedy nulovou daň, případně kolik bych měl zaplatit?

Děkuji předem za odpověď, jsem v tomto trochu bezradný. Ještě jsem se neměl ani k zaplacení a to zbývá jen pár dní. Ale právě proto, že nevím, kolik budu platit a co tedy vyplnit do toho růžového formuláře, který máme všichni tak rádi :)

Roman Lenk

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2012 13:51

Rop

Daň bude nula ... na to jak vyplnit přiznání si někoho najměte ... jinak paušál 40 % lze použít a následně si klidně můžete odečíst slevu na poplatníka .... je to posloupnost ... pokud tohle nedokážete tak opakuji, že by bylo lepší si někoho najmout ... (nebo zkusit přečíst pokyny k přiznání).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).