Re: úroky z úvěru-roč.zúčtování-refinanc
nenechte se mýlit, naopak, banky nenesou odpovědnost za uplatnění úroků v ročním zúčtování, ony potvrzení vystaví, i když nesplňuje zákonné požadavky, jelikož v RZ za uplatnění ručí mzdová, nikoliv banka, banky jsou zproštěny odpovědnosti :-( už se mi párkrát stalo, že jsem odmítla RZ, poslala z-ce i s potvrzení o úrocích na Fú a finančák odpočet úroků nepřiznal, takže se domnívám, že není radno spoléhat na to, že banka vystaví potvrzení o úrocích a je to v pořádku pro uplatnění odpočtu. Stejně tak si vzpomínám, že kdysi pojišťovny ručily za vystavené potvrzení o zaplaceném pojistném, ale to už je hodně dlouho zpět, možná to byl § 15 mi chodí na mysl nevím kterého zákona a ten ze zákona časem vypadl, takže i zde ručí v RZ mzdová, ne pojišťovna, která vystavila potvrzení o zaplaceném pojistném. Vůbec bych se přimlouvala aby alespoň úroky z hypotéky přešly na DAP, třeba časemano :) je stále se na co těšit, pěkný den :) jo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2014 12:04
Dobrý den, prosím vás o pomoc. Jak má prokazovat zaměstnanec uplatněné úroky pokud refinancuje hypotéku? Předložil hypotéku, kde je účel:
- Uhrazení kupní ceny Financované nemovitosti
- uhrazení kupní ceny Financované nemovitosti, popř. její části splacením peněžitých závazků Prodávajícího vyplývajících z Refinancovaného úvěru
- uhrazení veškerých nákladů bezprost.souvisejících s účelem úvěru
doložil že je vlastníkem bytu, provedli byste roční zúčtování? anebo požadovali původní hypotéční smlouvu, zda tam splňoval podmínky pro odečet? mohlo by se stát, že tehdy vlastníkem nebyl a je refinancován úvěr, který nesplňoval požadavky ...? Mám z toho obavy :-( jak byste prosím postupovali? moc děkuji