Re: účet 324
A myslíte, že bych mohla udělat i 426/321? Udělala jsem chybu v roce 2012, která přešla do 2013 a přišla jsem na to až teď při uzávěrce. Účtovala jsem v roce 2012 na 321/221 a faktury byly přijaté až 2013 a tím pádem mi to zkreslilo zůstatek na 321. Náklady mám ale zařazené dobře, špatně je jen účet 321.
Děkuji moc a mohla bych poprosit jak na to? Setkávám se s tím zcela poprvé. Na účet 602 jsem v roce 2012 dala 6tis., které měli připadnout na zálohy na služby. Těchto 6tis. jsem již přeúčtovala ve vyúčtování s nájemníkem, ale v koncovém stavu mi tam chybí. Děkuji mnohokrát
Děkuji mnohokrát. Takže si ID udělám předpis 426/324xxx na 6tis. a následně? Vlastně jsem si dala oněch 6 tisíc do výnosů, aniž by tomu tak bylo. Mohu se ještě zeptat, zda toto budu uvádět nějak v DPPO a nebo se to promítne jenom v rozvaze? Nemám s tím vůbec zkušenosti, tak se omlouvám za takovéto stupidní dotazy :-/. Děkuji
Ještě prosím. V účetní rozvaze účet 426 nemám, lze jej nějak vytvořit??
Moc děkuji
Ještě jeden dotaz. Narazila jsem na článek, rozbor této problematiky. Rozdělují tam chyby na významné a nevýznamné. Jak poznám, zda našich 6 000,- , které jsem omylem dala do tržeb, namísto 324 je už významná chyba či nevýznamná. Naše firma min. rok vykázala ztrátu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2014 14:15
prosím, potřebovala bych na účet 324 (přijeté zálohy na služby), dostat částku, která nám v roce 2012 přišla a já ji omylem dala rovnou do výnosů. Lze nějakým způsobem část oněch výnosů dostat zpětně na účet 324?
Děkuji