Re: zjištění zdravotní pojišťovny
Vy si při nástupu nekontrolujete průkaz pojištěnce zaměstnance? Sepište vždy se zaměstnancem, že v den nástupu vám nahlásil, že je u zdravotní pojištovny ...... a že je povinenn změnu pojišťovny zaměstnavateli nahlásit do 8 dnů. Pak se vám nemůže stát to, co se stalo.
Teď vám nrzbývá nic jiného než obvolat pojišťovny a požádat, zda by vám podle rodného čísla sdělili, zda je u vás daný zaměstnanec evidovaný. U původní pojišťovny musí vědět, ke které pojišťovně zaměstnanec přešel, zkuste ještě jednou požádat o toto sdělení.
Re: zjištění zdravotní pojišťovny
Třeba je chudák obětí takových těch pouličních naháněčů, kteří dávají podepisovat změny registrací na ulici.
Nezbývá Vám než hledat. Rozhodně to nenechte ležet, protože pak se na penále od pojišťovny nedoplatíte - i když to není Vaše vina.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2014 7:17
Dobrý den,
nevíte někdo jak zjistím ZP zaměstnance?? máme zaměstnance přes pracák na VPP a jeden mi nahlásil špatnou pojišťovnu, naštěstí mi pojišťovna zaslala dopis s upozorněním že od nového roku je zaměstnanec jinde a že jeho poj. kartička je propadlá. Jelikož zaměstnanec vůbec nechodí do práce a je stále na nemocenské, tak mi jen po telefonu tvrdil, že u je VZP a jinou pojišťovnu nemá, tam mě však odmítli, že to není pravda. Tak nevím kde mám hledat